Președintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, a criticat acțiunile odioase ale prietenului său Vladimir Putin din Ucraina. Acesta susține că amândoi sunt niște criminali, însă diferența dintre ei este că Duterte omoară doar ucigașii, dar nu copiii și vârstnicii.

Președintele Filipinelor, afirmații dure despre prietenul său Putin

Este pentru prima dată de la începutul invaziei forțelor armate ruse când președintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, și-a spus părerea despre acest război și urmările lui. Duterte îl consideră pe Vladimir Putin drept prieten și idol. Liderul din Filipine a spus că războiul este de vină pentru creșterea prețurilor la carburanți, lucru care a afectat numeroase țări, în special Filipinele.

Duterte a menționat că nu îl condamnă pe Putin pentru acțiunile din Ucraina, însă nu este de acord cu caracterizarea războiului drept o „operațiune specială” de către Putin, susținând că este un război pe scară largă împotriva unei „națiuni suverane”.

Totodată, acesta afirmă că ambii lideri de țară sunt considerați criminali, însă el nu ucide copii și bătrâni.

Mulți spun că eu și Putin suntem criminali. Le-am spus de mult timp filipinezilor că eu chiar omor. Dar omor criminali, nu omor copii și vârstnici. Suntem în două lumi diferite”, a spus acesta.

Președintele Rodrigo Duterte, care ocupă această funcție din 30 iunie 2016, a dus un război dur împotriva traficului de droguri. În urma acestor acțiuni violente, peste 6.000 de suspecți au fost omorâți. ONG-urile pentru drepturile omului susțin că bilanțul omorurilor ar fi mult mai mare și ar include și copii, însă liderul din Filipine jură că acest proces de „curățare” va continua până în ultima lui zi de mandat.

Citeste si:
Discursul lui Joe Biden, așteptat de o lume întreagă: „Hamas şi...
Discursul lui Joe Biden,...

Rusia vrea să reia negocierile cu Ucraina

Negociatorul rus Vladimir Medinski a declarat că Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina. Oficialul a dat asigurări că acestea au fost suspendate din cauza Kievului.

„Îngheţarea discuţiilor a fost în întregime o iniţiativă a Ucrainei. Rusia nu a refuzat niciodată negocierile”, a menționat Medinski.

De la începutul războiului din Ucraina, delegația rusă și delegația ucraineană s-au întâlnit de mai multe ori pentru a negocia pentru pace, însă de fiecare dată reprezentanții nu au ajuns la un numitor comun. Timp de trei luni de război mii de oameni au decedat, unele regiuni din Ucraina au fost distruse complet, iar ucrainenii s-au refugiat în alte regiuni sau o mare parte au fugit peste hotare. Bărbații cu vârsta între 18 și 40 de ani au fost înrolați în armata ucraineană pentru a lupta contra rușilor.

Citeste si:
Cu ce lider se întâlnește Vladimir Putin în prima sa vizită în...
Cu ce lider se întâlnește...

Ciocnirile dintre cele două popoare au devenit tot mai violente, iar sancțiunile aplicate de Uniunea Europeană nu fac altceva decât să îi provoace și mai mult pe cei de la Moscova.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Mai 2022 - 06 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.