O persoană a fost ucisă și alte trei au fost rănite în sud-vestul Rusiei în urma unor bombardamente provenind din Ucraina, a anunțat miercuri guvernatorul rus al regiunii afectate. El a completat că este „cea mai dificilă” situație din regiunea sa de când președintele rus Vladimir Putin a trimis trupe în Ucraina.

Rusia a raportat un mort și trei răniți în urma unor bombardamente din Ucraina

„În acest moment, o persoană şi-a pierdut viaţa - a murit în ambulanţă -, şi sunt trei răniţi", a declarat pe Telegram guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov.

Gladkov a acuzat Ucraina că a vizat satul Solohi, precizând că o casă a fost parţial distrusă. Autorităţile din regiunile de frontieră ale Ucrainei acuză în mod regulat forţele de la Kiev că au lansat atacuri împotriva Rusiei. În aprilie, guvernatorul regiunii a acuzat faptul că elicoptere ucrainene au atacat un depozit de combustibil din Belgorod.

561 de soldați din Garda Națională au fost omorâți de la începutul conflictului

Un număr de 561 de soldaţi din Garda Naţională a Ucrainei, din care face parte în special regimentul Azov blocat în combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol, au fost omorâți de la începutul invaziei ruse, a declarat miercuri șeful acestei instituții, Oleksii Nadtotci.

Într-o conferinţă de presă difuzată online, el a mai afirmat că 1.697 de membri ai Gărzii Naţionale au fost răniţi. Cifrele sunt un bilanţ rar oferit de un oficial ucrainean privind pierderile militare înregistrate de la începutul războiului, Ministerul Apărării din Ucraina şi Ministerul Apărării din Rusia refuzând în general să comunice propriile pierderi.

În luna aprilie, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a evaluat la aproximativ 2.500-3.000 numărul soldaților ucraineni morți. Aproape 10.000 de soldați au fost răniți și este greu de spus câți dintre ei vor supraviețui, a adăugat liderul de stat.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Mai 2022 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.