Ministerul rus al Apărării a mărturisit că 46 de civili au părăsit zona combinatului Azovstal. potrivit BBC.

Ucrainenilor li s-ar fi asigurat hrana și asistența medicală

Potrivit declarațiilor ministerului rus al Apărării, două grupuri de civili au părăsit sâmbătă clădirile din apropierea combinatului siderurgic Azovstal din orașul Mariupol. Aceștia au precizat pe Telegram că 25 de persoane au plecat sâmbătă după-amiază, iar alte 21 după lăsarea întunericului, iar civililor li s-ar fi asigurat hrana necesară, asistența medicală și cazarea, dar și tot ceea ce ar mai fi avut nevoie pe parcurs.

Vadim Boychenko, primarul din Mariupol, a precizat că că aproximativ 1.000 de civili au rămas la uzina siderurgică, iar unii dintre ei se află la momentul actual „la granița dintre viață și moarte”, având în vedere condițiile în care sunt nevoiți să trăiască de când orașul în care până nu demult trăiau în liniște și pace, dar care le-a fost distrus în proporție de 90 la sută de ruși. De asemenea, combinatul Azovstal din Mariupol a fost distrus aproape în totalitate, potrivit imaginilor din satelit, iar autoritățile nu au posibiltatea de a pătrunde în pivnițe și buncăre, pentru a verifica dacă mai sunt acolo oameni care au încercat să își salveze viața în timpul bombardamentelor.

Din nefericire, imaginile nu sunt clare și nu se știe sigur care este situația de la combinatul Azovstal din Mariupol, dar un lucru este clar și anume că acesta a fost devastat.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Mai 2022 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.