Un ordin de testare în masă pentru COVID-19 în cel mai mare cartier din Beijing i-a determinat pe locuitorii capitalei chineze să-și facă provizii alimentare. Oamenii se tem că ar putea fi supuși unor restricții asemănătoare celor din Shanghai, care a intrat într-o a patra săptămână de izolare.

Marea testare COVID-19 din Beijing. Oamenii își fac provizii alimentare

Autorităţile din Chaoyang, unde locuiesc 3,45 milioane de oameni, au ordonat duminică seara ca oamenii care trăiesc aici să fie testați de trei ori săptămâna aceasta, după ce Beijingul a avertizat că noul coronavirus s-a răspândit „pe furiș” preț de aproape o săptămâna, înainte de a fi detectat.

Cumpărătorii din Beijing au aglomerat magazinele și platformele online pentru a se aproviziona cu legume, carne proaspătă, tăiței instant și hârtie igienică. Un locuitor din Chaoyang, în vârstă de 63 de ani, pe nume Di, a cumpărat două pungi de legume - suficiente pentru 8-10 zile, a spus el - numai pentru cazul în care clădirea se va adăuga unor mai mult de o duzină de imobile puse în izolare.

În Shanghai, centrul financiar chinez, lipsa unui număr suficient de curieri care să facă livrări la domiciliu a fost principalul blocaj în aprovizionare, alimentând furia pe scară largă a oamenilor.

Intrările mai multor blocuri au fost sigilate

În weekend, autoritățile au sigilat intrările mai multor blocuri de locuințe publice și chiar străzi întregi cu garduri din plasă de sârmă verde înaltă de doi metri. Videoclipuri publicate pe internet arată că locuitorii protestează de la balcoane împotriva acestor măsuri, în timp ce polițiști îmbrăcați în costume de protecție pentru materii periculoase patrulează pe străzi, pun blocaje rutiere și cer pietonilor să se retragă în casă.

Aleșii spun că au relaxat unele restricții, însă cei mai mulți locuitori din Shanghai fie sunt încă închiși în case, fie nu pot părăsi ansamblurile rezidențiale. De altfel, chiar și cei care pot ieși au puține locuri unde pot merge, dat fiind că magazinele și majoritatea celorlalte locații publice sunt închise.

Citeste si:
China a atins un număr RECORD de infectări cu COVID-19
China a atins un număr RECORD...

Magazinele și-au dublat stocurile

La Beijing, lanţurile de supermarketuri, inclusiv Carrefour şi Wumart, au declarat că au dublat stocurile, în timp ce platforma de comerţ electronic Meituan, axată pe produse alimentare, a crescut stocurile şi numărul de personal pentru sortare şi livrare, a relatat publicaţia de stat Beijing Daily.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Aprilie 2022 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.