Pandemia cu coronavirus la nivel mondial încă nu a luat sfârșit. China se confruntă cu un nou val de infectări, cazurile ridicându-se la zeci de mii. Miercuri, China a raportat 31.454 de cazuri, dintre care 27.517 sunt asimptomatice. Autoritățile chineze se străduie din răsputeri să limiteze răspândirea virusului prin măsuri stricte de izolare, teste în masă și restricții de călătorie.

China, nou record de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19

Noile cazuri de infectări cu coronavirus au depășit numărul de 29.390 de cazuri înregistrate la mijlocul lunii aprilie. În acea perioadă, orașul Shanghai, al treilea cel mai populat oraș din lume, a fost închisdin cauza virusului care se răspândea cu repeziciune. Locuitorii au întâmpinat multiple probleme atunci, nu aveau acces la asistența medicală și nu puteau să își procure alimente pentru consum.

China numără o populație de peste 1,2 miliarde de persoane și este singura mare economie din lume care încă nu a renunțat la restricțiile care sunt menite pentru a limita răspândirea virusului. Autoritățile au decis să închidă orașe întregi și să îi testeze regulat pe oameni. În ultimele zile, capitala chineză s-a ciocnit de un val violent de COVID-19, care a și raportat un număr record de cazuri. Zeci de clădiri rezidențiale au fost izolate și a fost reintrodusă telemunca. Oamenii sunt testați în permanență și se află sub observația autorităților.

Miercuri, autoritățile locale din orașul Beijing au anunțat că s-au înregistrat aproape 1.500 de noi cazuri pozitive, în marea majoritate acestea fiind asimptomatice pentru 22 de milioane de locuitori. Potrivit autorităților, acesta este cel mai ridicat nivel de infectări în capitală de la începutul pandemiei, dar este încă foarte scăzut în comparație cu statisticile internaționale.

Școlile, restaurantele și magazinele au fost închise din nou, iar o mare parte din locuitorii Beijingului nu mai au puteri să reziste restricțiilor care sunt vagi și se schimbă din ce în ce mai des. Presiunea psihologică îi face din ce în ce mai vulnerabili în fața stresului și a izolării de viața socială. Mai multe orașe chineze se află în izolare, parcă rupte de lume, în care oamenii nu au voie să iasă din case, doar pentru a se testa. Autoritățile chineze încearcă maxim posibil să limiteze răspândirea virusului pentru a stopa cazurile care cresc din ce în ce mai mult.

Citeste si:
Dispariții subite în China. Vestea morții mai multor oficiali,...
Dispariții subite în China....

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Noiembrie 2022 - 04 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.