Japonia a impus marți noi sancțiuni Rusiei, înghețând activele a 389 de cetățeni ruși, printre care fiicele președintelui Vladimir Putin și soția ministrului de Externe Serghei Lavrov. Pentru a stabili ce pedepse vor mai fi adoptate împotriva Moscovei, Japonia s-a consultat cu partenerii din G7, a transmis prim-ministrul de la Tokyo, Fumio Kishida.

Noi sancțiuni împotriva Moscovei. Japonia îngheață activele a 389 de ruși, printre care fiicele lui Vladimir Putin

Măsurile au fost aprobate de guvernul de la Tokyo, aşa cum a informat de vineri premierul Fumio Kishida. Oficialul a mai declarat cu aceeaşi ocazie că Japonia îşi va reduce importurile de cărbune din Rusia şi are în vedere sistarea lor în viitor.

Pentru a stabili ce sancţiuni vor mai fi adoptate împotriva Moscovei, Japonia s-a consultat cu partenerii din G7, anume Canada, Franţa, Germania, Italia, Regatul Unit şi SUA, a afirmat premierul. Rememorând atrocitățile comise de soldații ruși în Ucraina, Kishida le-a numit pentru prima dată „crime de război”.

Occidentul pregătește noi pedepse pentru Rusia

Rusia va fi ținta și mai multor sancțiuni din partea Occidentului ca răspuns la crimele comise de armata sa împotriva civililor ucraineni, constatate după ce rușii s-au retras din nordul Ucrainei, notează Reuters.

În același timp, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut o anchetă internațională și a avertizat că s-ar putea ca și mai multe victime din rândul populației civile ucrainene să fie găsite în zonele eliberate de armata Ucrainei.

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a cerut ca Vladimir Putin să fie anchetat pentru crime de război și ca Rusia să fie dată afară din Consiliul Drepturilor Omului de către Adunarea Generală a ONU.

La rândul ei, Moscova, a acuzat Occidentul că ar fi înscenat moartea civililor pentru a discredita forțele ruse. Kremlinul a negat că ar fi comis masacrul despre care vorbesc europenii, amenințând că va expulza și mai mulți diplomați ai statelor vestice.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Aprilie 2022 - 02 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.