Phenianul va viza Coreea de Sud cu „forţa sa de luptă nucleară" dacă este atacat, a avertizat influenta soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un, într-un comunicat difuzat marţi de media de stat şi citat de dpa.

Phenianul avertizează Coreea de Sud că o va lovi cu arme nucleare, în cazul în care va fi atacat

"În cazul în care Coreea de Sud optează pentru confruntarea militară cu noi, forţa noastră de luptă nucleară va trebui să-şi îndeplinească în mod inevitabil datoria", a declarat Kim Yo Jong, potrivit unui comunicat publicat de KCNA.

Kim Yo Jong, înalt oficial al Partidului Muncitoresc Coreean aflat la putere, a precizat că Coreea de Nord nu va lovi niciodată prima.

"Dar dacă Coreea de Sud, din orice motiv (...) optează pentru o astfel de acţiune militară ca 'lovitură preventivă' promovată de (ministrul apărării Suh Wook), situaţia se va schimba", a spus Kim Yo Jong în comunicat.

"În acest caz, Coreea de Sud însăşi va deveni o ţintă", a adăugat ea.

Încă de săptămâna trecută Kim Yo Jong a făcut referire la comentariile lui Suh asupra capacităţilor ofensive ale ţării sale împotriva Coreei de Nord, acuzându-l că face remarci nesăbuite despre o "lovitură preventivă". Ea a spus cu acel prilej că Coreea de Sud riscă o "ameninţare gravă", dar nu a dat detalii.

Suh a declarat public vineri că forţele armate ale Seulului au capacitatea de a ataca "precis şi rapid" punctul de lansare a rachetelor Phenianului, precum şi posturile de comandă imediat ce există semne clare ale unui atac asupra Coreei de Sud.

Atacurile verbale din partea Coreei de Nord împotriva membrilor guvernului sud-coreean nu sunt neobişnuite. Declaraţia lui Kim Yo Jong intervine într-un moment când tensiunile din regiune cresc din nou.

Citeste si:
Volodimir Zelenski: Doar Rusia poate folosi arme nucleare în Europa
Volodimir Zelenski: Doar...

Phenianul a alarmat recent ţările vecine prin testarea unei noi rachete balistice intercontinentale cu capacitate nucleară (ICBM). Rezoluţiile ONU interzic acestei ţări izolate să testeze orice tip de rachete capabile să transporte un focos nuclear, aminteşte dpa. AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Aprilie 2022 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.