Războiul care a început în urmă cu 37 de zile i-a determinat pe mulți ucraineni să își ia familia, câteva lucruri și să plece din țară cât mai repede posibil, pentru a-ș

Ce a povestit un tânăr din Irpin, după ce a reușit să fugă

Serghei locuia până la începutul războiului în Irpin, un orășel liniștit de la periferia nord-vestică a Kievului, alături de partenera sa de viață și de cei trei copii ai lor. Aceștia au decis să fugă din țară trecând granița în România încă din primele zile de conflict. Bărbatul a oferit un interviu la "Exces de putere", unde a mărturisit că nimic nu mai este la fel și că trupele armate ruse au reușit să distrugă totul în calea lor.

"Pe data de 28 ne-am uitat pe Telegram şi am văzut întâmplător aceste imagini (cu locuinţa lor distrusă - n.red.). Noi iniţial nu am crezut şi nu am fi dorit să credem că aceasta este casa noastră. Dar pe urmă au venit confirmările vecinilor. Am sperat până în ultimul moment că totuşi casa noastră va rezista şi nu se va dărâma. Aproape o lună am trăit cu speranţa că nu se va întâmpla asa.
Foarte ciudat dar casa noastră nu se află în apropierea vreunui serviciu militar. Lângă blocul nostru era o altă clădire cu trei etaje. Şi această clădire a fost bombardată şi distrusă",
a povestit el, potrivit antena3.ro.

La început, Serghei nu era sigur nici de faptul că vrea să plece, nici de faptul că vrea să rămână, dar când a înțeles cât de mare era pericolul a știut ce este de făcut.

"Am fost treziţi de un zgomot foarte puternic, de o explozie. M-am apropiat de soţia mea şi i-am spus să se trezească că e război. Am început să ne panicăm, să ne adunăm lucruri, apoi am încercat să o liniştesc şi pe ea dar şi pe copii. Am deschis Telegram şi televizorul, erau ştiri că la noi a început războiul. Era întuneric, m-am uitat pe străzi şi erau blocaje. Toţi alergau să plece undeva.

Am decis să aşteptăm un pic, poate va trece. Apoi am făcut cumpărături, am umplut cada cu apa. Am mers la magazin dar deja erau nişte cozi kilometrice acolo, oamenii încercau să cumpere diverse. Ne-am întors acasă, a fost o perioadă liniştită pe străzi, dar au început din nou bombardamentele. Băiatul mijlociu s-a bucurat că a văzut avioane, dar l-am luat rapid din camera lui să nu cadă ceva peste noi.

Citeste si:
Dana Roba, mărturisiri cutremurătoare. Make-up artista, din nou pe...
Dana Roba, mărturisiri...

Am stat până seara într-o frică imensă, neştiind ce să facem. Am găsit apoi o camera unde am considerat că este mai puţin riscant să înoptăm, o cameră fără ferestre. Aceasta era baia. Ne-am luat plapuma, pernele, apă şi mâncare şi am încercat să adormim. Toată noaptea s-au auzit zgomote. Spre dimineaţă am decis să merg să-mi alimentez maşina, dar era coadă şi benzinăria era închisă. Am aşteptat o ora şi jumătate, apoi am văzut că apar soldaţii noştri. Au închis podul spre Kiev şi l-au distrus. Am înţeles atunci că este posibil să nu mai ieşim din oraş. Am pus în maşina tot ce am considerat util şi am plecat. Presimţirea că ne părăsim casa pentru totdeauna nu a fost. Nu ne-am luat prea multe lucruri. Am sperat că peste câteva zile ne vom întoarce. Am mers la un alt pod care duce spre Kiev, apoi am aflat că mai există un alt drum. Am mers pe acel drum, era o distanţă de 5 minute pe care am parcurs-o în aproximativ 3 ore.

Citeste si:
Ianis Hagi și Elena, un Crăciun special. Au devenit soț și soție:...
Ianis Hagi și Elena, un...

Pe acest drum ne era foarte frică. Erau foarte multe tancuri şi au trecut pe lângă noi. Au fost multe bombardamente şi ne rugam să rămânem în viaţă. Copiii noştri se îmbrăţişau şi plângeau", a mai povestit el, potrivit sursei citate.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Aprilie 2022 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.