După ce a trecut uluirea generală provocată de incidentul produs la gala premiilor Oscar între actorul Will Smith, care avea să câştige premiul pentru cea mai bună interpretare masculină, şi comedianul Chris Rock, au apărut şi reacţii, în cea mai mare parte negative faţă de gestul starului din "King Richard", transmite luni AFP.

Oscar 2022: Reacții după ce Will Smith i-a aplicat o palmă lui Chris Rock

Cu câteva secunde înainte să prezinte premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj documentar, Chris Rock a ironizat-o pe Jada Pinkett Smith, spunându-i că abia aşteaptă să o vadă jucând în continuarea filmului "G.I. Jane", un lungmetraj regizat de Ridley Scott în 1997 şi în care rolul principal a fost jucat de Demi Moore, care s-a ras pe cap pentru acest rol.

Jada Pinkett Smith, în vârstă de 50 de ani, apare în public cu craniul complet ras începând de anul trecut după ce a anunţat că suferă de alopecie, o afecţiune care cauzează căderea părului.

Will Smith a reacţionat imediat în urma acelei glume, a urcat foarte repede pe scena galei Oscar şi l-a pălmuit pe Chris Rock, apoi s-a întors la scaunul său din sală. „Ţine numele soţiei mele departe de gura ta spurcată!", a strigat Will Smith spre Chris Rock, iar producătorii postului TV ABC au întrerupt imediat sunetul întregii transmisiuni.

Cea mai puternică condamnare a venit din partea actorului şi regizorului american Judd Apatow într-un tweet pe care l-a şters ulterior, dar pe care actriţa Mia Farrow l-a preluat: Will Smith „ar fi putut să-l ucidă. Pur şi simplu şi-a dat frâu liber furiei şi violenţei (...) Şi-a pierdut capul". La rândul ei, Mia Farrow i-a luat apărarea lui Chris Rock care "nu a făcut decât să glumească, aşa cum ştie el să facă".

Baschetbalistul Stephen Curry, starul echipei Golden State Warriors din San Francisco, s-a declarat „şocat, la fel ca toată lumea” după acest incident. Sportivul a precizat că l-a apreciat pe Denzel Washington care, duminică seara la premiile Oscar, l-a consolat pe Will Smith spunând: „În cele mai intense momente ale tale, fii atent, pentru că atunci vine diavolul!”.

Citeste si:
Netflix și Apple îl sancționează pe Will Smith, după incidentul cu...
Netflix și Apple îl...

Pentru scriitoarea britanică Bernardine Evaristo, al cărei tată este nigerian, Will Smith a lăsat să-i scape o bună ocazie de a se comporta exemplar, în special pentru comunitatea afro-americană. În condiţiile în care este abia al 5-lea afroamerican în aproape 100 de ani care câştigă un Oscar pentru rol principal şi primul din ultimii 16 ani, el a recurs la violenţă pentru a-i răspunde lui Chris Rock, în loc să apeleze la puterea cuvintelor", a comentat ea pe Twitter.

Au existat însă şi voci care s-au pronunţat în favoarea lui Will Smith. "Cred că orice ar fi făcut, avea dreptul să o facă", a declarat pentru reporteri Liam Payne, fostul cântăreţ din trupa One Direction.

Alesul democrat de Massachusetts, Ayanna Pressley, atinsă şi ea de alopecie, i-a mulţumit lui Will Smith printr-un mesaj pe Twitter. „Bravo tuturor soţilor care îşi apără soţiile atinse de alopecie în faţa ignoranţei şi insultelor cotidiene” a scris ea.

Citeste si:
Oscar 2022. Will Smith i-a cerut scuze public lui Chris Rock pentru...
Oscar 2022. Will Smith i-a...

„O lecţie de învăţat: nu glumi pe seama părului unei femei afroamericane”, a comentat şi un alt ales democrat, Jamaal Bowman, care i-a luat de asemenea apărarea lui Will Smith.AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Martie 2022 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.