Un soldat rus s-a predat cu tot cu tanc forțelor ucrainene. Kyrylo Loukerenko, jurnalist şi director executiv al postului de radio Hromadske, susține că a aflat adevărul din spatele acțiunii. Detalii despre tactica SMS-urilor trimise de Serviciul de Informații de la Kiev. 

Un soldat rus, convins să se predea cu tot cu tanc după un SMS de la Serviciul de Informații ucrainene

Jurnalistul afirmă că soldatul rus a fost contactat de serviciile secrete ucrainene printr-un SMS în care i s-au promis 5 milioane de ruble, adică 48.000 de dolari, dacă se predă cu tot cu echipamentul militar pe care îl are la dispoziție.

„Un soldat rus pe nume Mișa (n.red. numele de cod dat de ucraineni soldaţilor ruşi care dezertează) și-a adus tancul la serviciile de informații militare ucrainene. Aceștia identifică în mod regulat telefoanele soldaților ruși și le trimit prin SMS condițiile de predare. El i-a sunat înapoi și le-a oferit predarea în schimbul banilor și al siguranței.

Au aranjat un loc sigur de întâlnire și au folosit o dronă pentru a se asigura că nu este vorba de o ambuscadă. El a spus că restul echipajului său a dezertat din unitate, iar moralul militarilor ruși este scăzut în general", a fost textul publicat de Kyrylo Loukerenko.

Armata ucraineană folosește des „tactica SMS-urilor”. De exemplu, un pilot rus care se predă alături de avionul de vânătoare primește un milion de dolari, iar piloții de elicoptere iau 500.000 de dolari dacă se predau cu tot cu apratul de zbor.

Miercuri, în data de 22 martie, când fotografia cu soldatul rus a început să circule pe internet, forțele ucrainene au oferit un comunicat de presă în care au menționat numai că a fost capturat un tanc T-72.

Sute de vehicule blindate ruseşti, capturate de militarii ucraineni

Sute de vehicule militare ruseşti, printre care multe tancuri T-72 şi T-80, au fost capturate de militarii ucrainenei. Echipamentele vor fi reparate de către industria ucraineană de apărare şi oferite mai apoi Forţelor Armate Ucrainene.

Forțele armate ale Ucrainei folosesc deja și vor continua să folosească și mai multe vehicule blindate capturate de la forțele moscovite. Mare parte din tehnica militară capturată de către militarii ucraineni a fost abandonată pe câmpul de luptă din lipsă de combustibil sau în urma unor confruntări militare, rușii renunţând să mai lupte.

Citeste si:
VIDEO Un comandant rus a fost ucis în timp ce era pe Tik Tok
VIDEO Un comandant rus a fost...

Conform analiştilor militari ucraineni ai publicaţiei Defense Express, există deja câteva sute de tancuri rusești, cum ar fi T-72, T-80 capturate de către militarii ucraineni.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Martie 2022 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.