Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus, într-un mesaj video transmis miercuri, că negocierile de pace cu Rusia „sunt foarte dificile, uneori scandaloase”. Liderul de la Kiev a mulțumit totodată comunității internaționale pentru spijinul acordat țării lui.

Volodimir Zelenski a spus că negocierile de pace cu Rusia „sunt foarte dificile”

„Sunt foarte dificile, uneori scandaloase, însă avansăm pas cu pas”, a declarat Zelenski, precizând că reprezentanţii ucraineni negociază în fiecare zi.

„Vom lucra, vom lupta cât mai mult posibil. Până la capăt. Curajos şi deschis. Negociatorii lucrează neobosit. Ne vom odihni doar atunci când când vom câştiga”, a adăugat el.

De asemenea, președintele ucrainean și-a exprimat speranța că cele trei summit-uri programate în această săptămână, anume G7, NATO și UE, vor duce la sporirea sprijinului, completând că se așteaptă la noi sancțiuni împotriva Rusiei și la ajutor suplimentar pentru Ucraina.

Marți, succes pe front pentru ambele tabere

Atât Kievul, cât și Moscova au revendicat succese pe câmpul de luptă, marți, la aproape o lună de la invazia rusă în Ucraina. În mesajul său de miercuri, Volodimir Zelenski i-a avertizat pe piloții avioanelor rusești care efectuează misiuni de luptă în Ucraina că vor fi judecați.

El a dat exemplul unui avion de luptă rusesc doborât de forțele ucrainene deasupra orașului Mariupol și a spus că piloții ruși par să nu aibă cunoștință de gravitatea ordinelor pe care le execută.

„Uciderea de civili este o crimă”, a afirmat șeful de stat.

„Veţi fi traşi la răspundere într-un fel sau altul. Astăzi sau mâine, nu contează atât de mult. Cel mai important este că e un lucru inevitabil”, a mai declarat el.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

„Acest lucru li se va întâmpla tuturor celor care ne omoară oamenii, oameni pașnici în țara noastră pașnică”, a conchis președintele ucrainean.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Martie 2022 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.