Uniunea Europeană ar putea întocmi un al cincilea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, a anunțat Ministrul de Externe al Ucrainei.

Un al cincilea pachet de sancțiuni contra Rusiei

Ministrul a declarat că a discutat cu înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate Josep Borrell despre problema sancțiunilor contra Rusiei.

”Am discutat despre pregătirea celui de-al cincilea pachet de sancțiuni UE împotriva Rusiei”, a scris Kuleba pe contul de Twitter.

Australia și Japonia adoptă sancțiuni contra Rusiei

Uniunea Europeană a aplicat al patrulea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei la data de 9 martie. Sancțiunile vizau alți 160 de afaceriști ruși, politicieni ruși și trei bănci din Belarus.

”Presiunea va continua să crească atâta vreme cât este nevoie pentru a opri barbaria rusă”, a spus Kuleba. În timpul discuției, cei doi oficiali au mai discutat și despre ajutoarele pentru refugiații ucraineni care caută adăpost în numeroase țări din UE.

Australia și Japonia au anunțat vineri, 18 martie, aplicarea unor sancțiuni contra Kremlinului. Acestea cuprind penalizări pentru oligarhi ruși, mai multe organizații din domeniul minier și exportatorul de arme de stat Rosoboronexport.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Martie 2022 - 03 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.