Vitali Klitschko, primarul Kievului, a oferit recent un interviu în care a vorbit despre situația actuală din Ucraina, dar și despre mișcările pe care el consideră că Rusia le va face în continuare. În plus, acesta a spus că România poate fi și ea în planurile rușilor.

Vitali Klitschko, despre situația din Kiev

Primarul Kievului a adus în discuție și persoanele care au fost rănite sau ucise în timpul atacurilor trupelor armate ruse din țara lui. Acesta a povestit că numai în Kiev 300 de persoane au fost rănite și că nu mai este un secret pentru nimeni faptul că ținta principală a rușilor este Capitala țării pe care nu doar soldații o apără, ci și civilii.

Vitali Klitschko a spus că în Kiev sunt peste un milion de bărbați care apără orașul și care au pus baricade pe fiecare stradă, la fiecare intersecție, astfel că soldaților ruși le va fi extrem de greu să ajungă la ei. El face tot ceea ce îi stă în putință și iese pe străzi, pentru a arăta lumii întregi cum stau lucrurile de fapt.

„Sunt foarte mulți oameni răniți și uciși. Doar în orașul nostru, Kiev, până acum aproape 300 de persoane sunt rănite. Planurile rușilor nu sunt secrete. Kievul este ținta. În patru zile avioanele au încercat să pună stăpânire pe Kiev. Ca primar al Kievului le-am spus tuturor că soldații ruși nu vor ocupa niciodată Kievul.

Peste un milion de bărbați sunt în Kiev. Avem baricade construite pe stradă, la fiecare intersecție. Prin jumătate din corpul meu trece sânge rusesc pentru că mama mea e rusoaică. În Ucraina locuiesc oameni pașnici, nu am fost niciodată agresivi cu nimeni.”, a declarat primarul Kievului, pentru News Hour with CNN

Cel mai greu i se pare să vadă cum sunt uciși copii nevinovați, copii care nu au apucat să se bucure de viață și să crească într-o țară frumoasă și pașnică precum Ucraina. În plus, acesta a mai spus că planul lui Vladimir Putin este acela de a reface Imperiul Rus, iar România a fost și ea parte a acestui imperiu, ceea ce înseamnă că țara noastră ar putea fi în pericol.

„Copii uciși, femeile care plâng, bucăți din corpurile oamenilor pe străzi. Este un coșmar. Planurile lui Putin sunt să refacă Imperiul Rus și România să nu uite că a fost parte a Imperiului Rus. Unde se vor opri ambițiile rușilor? Donetsk și Lugansk? Nu! Ucraina? Nu! Rușii au invadat Țările Baltice? Da! Mai mult ca sigur, România poate fi în planurile rușilor.”, a mai povestit primarul Kievului, pentru aceeași sursă.

Citeste si:
Satul unde primarul taie salariile angajaților și cu 1.500 de lei...
Satul unde primarul taie...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Martie 2022 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.