Olena Zelenska, soția președintelui Volodimir Zelenski, a cerut sâmbătă Consiliului Ecumenic al Bisericilor, într-o scrisoare difuzată de președinția ucraineană, să contribuie la organizarea unor „culoare umanitare veritabile” în Ucraina. Organizația reprezintă 580 de milioane de creștini din întreaga lume. 

Ucraina: Soția președintelui Volodimir Zelenski cere Consiliului Ecumenic al Bisericilor organizarea unor „culoare umanitare veritabile”

„Cunoscând experienţa Consiliului Ecumenic al Bisericilor în reglementarea crizelor umanitare, vă solicităm să ajutaţi, în special prin intermediul agenţiilor afiliate, pe Ucraina şi pe ucrainenii care în prezent fug de război'', a cerut Zelenska.

„Vă cerem să deveniţi mediatori în organizarea de culoare umanitare veritabile”, a adăugat ea.

Consiliul Ecumenic al Bisericilor reuneşte 352 de biserici din aproximativ 100 de ţări şi teritorii aducând laolaltă majoritatea bisericilor ortodoxe, un număr mare de biserici anglicane, baptiste, luterane, metodiste şi reformate, precum şi numeroase biserici unite şi independente.

Acrod pentru asigurarea de „culoare umanitare” pentru evacuarea civililor

Delegațiile ucraineană și rusă, care s-au întâlnit la 3 martie, în Belarus, pentru negocieri de pace, au ajuns la o înțelegere cu privire la asigurarea, în comun, a unor coridoare umanitare pentru evacuarea civililor din zonele de luptă. Consilierul prezidenţial Mihailo Podoliak, membru al delegației ucrainene, a scris pe Twitter, la finalul discuțiilor:

„Cea de a doua sesiune de negocieri s-a încheiat. Din păcate, nu avem încă rezultatele așteptate pentru Ucraina. S-a convenit doar soluția pentru organizarea de culoare umanitare”.

Aceste coridoare umanitare vor asigura - conform The Kyiv Independent care îl citează pe Podoliak - evacuarea civililor și livrarea de mâncare și medicamente în zonele în care se duc luptele cele mai intense. O încetare temporară a focului ar putea fi aplicată în aceste zone în care vor fi furnizate ajutoare.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Martie 2022 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.