Conflictul armat din Ucraina a ajuns în ziua 21, iar forțele ruse și-au intensificat atacurile în orașele-cheie ale țării vecine. Se poartă un război lent, la care se adaugă uimirea întregii Europe, surprinsă de rezistența armatei ucrainene. Chiar și liderul cecen Ramzan Kadîrov i-a recomandat altă strategie președintelui rus Vladimir Putin, reproșând că eforturile soldaților de la Moscova nu au fost prea intense până acum, semn că planul inițial al șefului rus a eșuat. Cert este că ucrainenii sunt mai hotărâți ca niciodată să-și apere teritoriul. După ce o femeie a fost filmată în timp ce arunca cocktailuri Molotov într-un tanc rusesc, de la geamul mașinii sale, la scurt timp alți doi concetățeni dezamorsând o bombă cu mâinile și o sticlă cu apă, acum au apărut noi imagini care arată dârzenia lor. Forțele Armate Ucrainene au publicat o filmare cu un tanc rusesc distrus după ce a declanșat o mină. 

Momentul în care un tanc rusesc declanșează o mină antitanc

Imaginile publicate surprinse cu o dronă și difuzate pe Twitter de ucraineni arată cum un tanc al armatei ruse sare în aer după ce declanșează o mină. Vehiculul blindat, despre care Forțele Armate Ucrainene menționează că ar fi făcut parte din Brigada Siceslav 25, este distrus în urma acestei explozii. Imaginile nu au putut fi confirmate din surse independente.

Noi atacuri ruse la Kiev

Armata rusă a bombardat din nou miercuri mai multe cartiere rezidențiale din Kiev, potrivit serviciului de stat pentru urgențe (SES). Unul dintre ele a afectat cartierul Șevcenko, unde cel puțin două persoane au fost rănite, transmite EFE.

Conform sursei citate, bombardamentele din această zonă au provocat prăbușirea unui bloc de locuințe de 12 etaje și căderea altor construcții adiacente, de 9 etaje.

Către ora locală 6:00 (05:00 GMT), cel puţin trei explozii puternice s-au înregistrat în vestul capitalei, vizată şi în ajun şi aflată sub interdicţie de circulaţie până joi dimineaţă.

VIDEO Momentul în care o femeie aruncă cocktailuri Molotov într-un tanc rusesc

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

VIDEO Doi ucraineni au dezamorsat o bombă cu mâinile și o sticlă cu apă, în timp ce obuzele turnau pe cer


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Martie 2022 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.