Pare că rușii nu au luat în calcul un lucru: devotamentul ucrainenilor pentru țară. Atacurile lente, dar fulgerătoare ale armatei de la Moscova i-au îndârjit pe cei descriși de întreaga lume ca fiind năpăstuiți de soartă. Cei rămași încă pe front fac tot ce pot pentru a-și salva pământul din calea răzbunării Rusiei. Cel mai recent fapt care demonstrează acest lucru e pus în imagini. Este vorba despre momentul în care o femeie aruncă cocktailuri Molotov într-un tanc rusesc, de la geamul mașinii sale. 

Momentul în care o femeie aruncă cocktailuri Molotov într-un tanc rusesc, de la geamul mașinii sale

Imaginile, care au fost publicate pe Twitter, o arată pe femeie când aruncă sticlele incendiare pe geam direct în vehiculul blindat. Ea este încurajată de bărbatul aflat la volanul mașinii: „Aruncă! Aruncă! Aruncă! Foc! Foc”.

Flăcările cuprind repede tancul, însă ajung până la mașina ucrainenilor. Mâneca femeii ia foc, dar flăcările sunt stinse imediat. Civilii au fost încurajați de armata ucraineană să-și facă propriile bombe cu benzină, chiar oficialii oferindu-le instrucțiuni pentru cocktailurile Molotov.

„Faceți cocktailuri Molotov, neutralizați ocupantul! Locuitori liniștiți - fiți atenți! Nu ieși din casă!”, se arată într-un mesaj de săptămâna trecută al Ministerului Apărării din Ucraina.



Instrucțiunile date ucrainenilor rămași acasă

Luni dimineață, pe pagina de Facebook a Armatei Ucrainene, au fost publicate instrucțiuni despre modul în care pot fi lovite cu cocktailuri Molotov mai multe tipuri de vehicule ale forțelor de invazie rusești.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Martie 2022 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.