Vicepremierul Ucrainei, Olga Stefanișina, lucrează momentan dintr-un buncăr, având în vedere situația din țara vecină. Războiul care a început în urmă cu cincisprezece zile le-a dat viețile peste cap tuturor, iar ea crede că Putin ar trebui oprit la fel cum a fost oprit și Hitler, pentru că este inadmisibil așa ceva: copiii au murit, femeile au fost violate, iar bărbații lor uciși în luptă.

Olga Stefanișina le este recunoscătoare românilor

Pe lângă postul de vicepremier al Ucrainei, Olga Stefanișina este și ministrul responsabil cu integrarea europeană și euro-atlantică a țării sale. Ea a acceptat să ofere un interviu, prin intermediul cărora nu a putut să nu le mulțumească românilor care s-au mobilizat și care au sărit în ajutorul ucrainenilor, încă din primele zile ale izbucnirii războiului.

„În primul rând, simțim sprijinul și compasiunea țărilor vecine, mai ales din Polonia și România, care și-au deschis granițele și arată ospitalitate față de oamenii care fug din fața războiului. Am lucrat împreună din primele 24 de ore de când a început războiul, la cel mai înalt nivel, ca să sprijinim poporul ucrainean afectat de război și suferință. Suntem extrem de recunoscători României, guvernului său, dar înainte de orice, oamenilor, românilor. Au fost foarte deschişi faţă de naţiunea noastră şi plini de compasiune pentru noi.

Celălalt element foarte important la care încă din primul moment, a lucrat tot guvernul, cu minte limpede și putere, a fost spiritul de luptă al armatei noastre. Am reuşit să organizăm în primele 24 de ore, personalul umanitar care s-a asigurat că toate regiunile și părțile din Ucraina afectate de război au acces la toate necesitățile umanitare, pentru ca nimeni să nu sufere din cauza lipsei de produse alimentare, a apei și a altor lucruri necesare. Toate acestea trebuie să fie asigurate, dar, avem o situație foarte complicată cu accesul, evacuarea, dar și accesul ajutoarelor umanitare pentru acele regiuni care se află sub controlul Federației Ruse. Acestea sunt părţile Ucrainei unde se suferă cu adevărat. Ne pasă de fiecare cetățean ucrainean și crede-mă, facem tot posibilul să ne asigurăm că sunt în siguranță, că nevoile lor sunt îndeplinite și securitatea lor, înainte de orice, este asigurată.”, a declarat vicepremierul Ucrainei, pentru digi24.ro.

Citeste si:
Gheboasă a pornit de jos. Ce făcea pentru 84 de lei pe zi, pe...
Gheboasă a pornit de jos. Ce...

Olga Stefanișina a mărturisit că Vladimir Putin ar trebui să fie oprit în același mod în care a fost oprit și Hitler, deoarece toate crimele de război pe care acesta le-a comis până acum sunt copiate după cele care au avut loc în Germania nazistă. Mai mult de atât, vicepremierul Ucrainei este de părere că Germania ar trebui să fie prima țară ca face tot ceea ce îi stă în putință, pentru a-l împiedica pe liderul de la Kremlin să mai comită și alte crime.

„Putin ar trebui oprit, la fel ca Hitler. Crimele de război din în Ucraina sunt pur și simplu copiate după ceea ce s-a întâmplat și a fost făcut de Germania nazistă. Practic Germania ar trebui să fie prima țară care se opune și care face toate lucrurile posibile și imposibile pentru a opri acest lucru, cunoscând experienţa pe care o au, povara acestei responsabilităţi pe care Germania o are față de întreaga lume de ani de zile şi decenii. Înțeleg că aceste lucruri sunt înțelese în multe capitale europene, dar prețul oricărei toleranțe pentru tot ceea ce se întâmplă acum în Ucraina este libertatea și securitatea tuturor aliaților NATO și a Ucrainei. De aceea, nu ne concentrăm asupra ultimatumurilor foarte specifice. Este vorba despre oprirea acestei agresiuni și împiedicarea ei să se întâmple.”, a mai spus Olga Stefanișina, pentru aceeași sursă.

Citeste si:
ISW: Iarna nu va opri înaintarea trupelor ucrainene. Care va fi...
ISW: Iarna nu va opri...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Martie 2022 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.