În urma declarațiilor legate de armele chimice pe care Lavrov le-a făcut ieri, după ce a spus că Rusia nu plănuiește să ataci nicio țară, cum nu au atacat nici Ucraina, Volodimir Zelenski se teme că Vladimir Putin va folosi astfel de arme și pe teritoriul Ucrainei, cum a mai procedat și în alte state. Boris Johnson a spus aproximativ aceleași lucruri precum președintele Ucrainei, fiind de părere că în felul acesta, Lavrov a pregătit „terenul” pentru trupele armate ruse.

Zelenski, discurs emoționant

Cel mai probabil, planul Rusiei este acela de a folosi armele chimice în Ucraina, dar nu înainte de a-i acuza pe ucraineni că ei sunt cei care dețin astfel de arme și că ar fi folosit una. Volodimir Zelenski a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește folosirea unor astfel de arme, pentru că el este de părere că dacă vor să știe ce planuri are țara agresoare, trebuie doar să fie atenți la acuzațiile pe care le fac.

„Ne acuză tot pe noi! Că am dezvolta arme biologice, că pregătim un atac chimic. Acest lucru mă îngrijorează, pentru că ne-am convins în repetate rânduri: dacă vrei să știi planurile Rusiei, uită-te la ce îi acuză Rusia pe alții. Ei anunță, ei organizează, ei denunță. Și o vor face din nou și din nou dacă nu sunt opriți”, a spus Zekenski, pe Instagram.

În ciuda acestor afirmații dureroase pe care le-a făcut, el a ținut să anunțe că forțele Kievului au reușit să evacueze aproximativ 40.000 de oameni din orașele asediate în cursul zile de joi și, de asemenea, au reușit să le trimită ajutoare celor care au decis să nu părăsească țara, singurele orașe în care nu pot pătrunde fiind în continuare Mariupol și Volnovaha.

„Ce este cu aceste acuzații de pregătire a unor atacuri chimice? V-ați decis să "dechimizați" Ucraina? Veți folosi clorură de amoniu? Fosfor? Ce altceva ne-ați mai pregătit? Unde veți lovi cu armele chimice? La maternitatea din Mariupol? La biserica din Harkov?”Trupele ruse nu au încetat focul. Cu toate acestea, am decis să trimit un convoi de vehicule spre Mariupol, cu mâncare, apă, medicamente. Dar ocupanţii au lansat un atac cu tancuri exact pe unde trebuia să treacă acest coridor. Aceasta este teroare asumată, teroare neruşinată, din partea unor terorişti cu experienţă. Întreaga lume trebuie să ştie asta”, a mai declarat președintele Ucrainei.

Citeste si:
Zelenski, noi sancțiuni împotriva Rusiei și aliaților săi: „Peste...
Zelenski, noi sancțiuni...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Martie 2022 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.