Cu două săptămâni în urmă, în dimineața zilei de 24 februarie 2022, trupele armatei rusești au invadat Ucraina, luând cu asalt orașe întregi. În tot acest timp, militarii ucraineni și civilii voluntari luptă pentru apărarea țării contra inamicului. Armata rusă a distrus orașe întregi, printre care a curmat și viața a sute de persoane nevinovate.

Câte persoane ar fi decedat de la începutul războiului din Ucraina

Statele Unite a evaluat pierderile de vieți omenești de la începutul războiului din Ucraina la aproximativ 6.000 de soldați ruși. Totodată, 4.000 de militari ucraineni ar fi murit apărându-și țara în urma luptelor contra armatei ruse.

Autoritățile din Kiev ar fi anunțat că bilanțul deceselor soldaților ruși ar fi în jur de 12.000. Pe lângă toate aceste decese se află alte câteva sute de civili, printre care și copii, care au fost victimele atacurilor forțelor ruse.

Peste 1.200 de oameni au murit în cele nouă zile de asediu al trupelor ruse asupra portului strategic Mariupol din sudul Ucrainei, au transmis autorităţile locale. Guvernul ucrainean a anunţat joi că urmează să deschidă noi culoare umanitare în mai multe regiuni din Ucraina pentru evacuarea populației.

A patra rundă de negocieri dintre delegația rusă și cea ucraineană

Războiul dintre Rusia și Ucraina a ajuns în ziua 15. Miniștrii de Externe a celor două teritorii, Dmitri Kuleba și Serghei Lavrov, se întâlnesc, astăzi, în Turcia, pentru prima dată de la începutul conflictului armat. Nimeni nu are mari așteptări de la această întrunire.

Cu o zi în urmă, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Rusia de genocid și crime de război, după ce un spital de copii, cu maternitate, din Mariupol, a fost distrus de un bombardament. Tragedia s-a soldat cu 17 răniți. Atacul a fost calificat de Casa Albă drept „barbar”. Tot ieri Ministerul rus al Apărării a susținut că unele avioane militare ucrainene au fost relocate în România și prin urmare acestea nu participă la lupte.

Citeste si:
Un nou atac cu rachete al armatei ruse asupra Kievului
Un nou atac cu rachete al...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Martie 2022 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.