Peste 1.200 de oameni au murit în cele nouă zile de asediu al trupelor ruse asupra portului strategic Mariupol din sudul Ucrainei, au transmis autorităţile locale, potrivit Digi24.

Circa 1.200 de oameni au murit în Mariupol, de la începutul invaziei ruse. Alți peste 400.000 de oameni sunt "ținuți ostatici" de către forțele ruse care blochează ajutorul umanitar și evacuarea, a declarat ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba.

"Nouă zile. Nouă zile de blocadă a oraşului Mariupol. Nouă zile de bombardament continuu asupra populaţiei civile. Nouă zile, jumătate de milion de oameni trăind fără electricitate, apă, încălzire sau comunicaţii. Nouă zile în care oraşul este rupt de lumea exterioară. Nouă zile - 1.207 civili din Mariupol ucişi. Nouă zile de genocid al populaţiei civile. (...) Nu vom ierta niciodată. Nu vom uita niciodată, rezistăm, noi, locuitorii din Mariupol", a transmis primăria, potrivit Agerpres.

O maternitate si un spital de copii, lovite de bombardamentele rușilor

Mariupol este și astăzi bombardat, iar oamenii au început să își îngroape morții în gropi comune. La începutul războiului, pe 24 februarie, acest oraș avea 450.000 de locuitori. Ieri, au fost bombardate un spital de copii și o maternitate. Trei persoane, printre care si un copil, au murit, iar alte zeci de persoane sunt rănite.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Martie 2022 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.