Kievul a fost atacat de mai multe rachete lansate de armata rusă, sâmbătă dimineață. Autoritățile le-au recomandat oamenilor să se adăpostească și să nu iasă din locuințe.

Nou atac cu rachete în Kiev. Ucrainenii sunt rugați să stea în case

Sâmbătă dimineața a început cu explozii și sunete de război în Kiev. Chiar de la începutul zilei, armata rusă a lansat în Kiev mai multe explozii. Acestea au venit pe neprins de veste, iar oamenii au intrat din nou în panică. Autoritățile din ucraina susțin că de vină sunt soldații ruși, care au atacat, din nou, infrastructura-cheie a capitalei Ucrainei.

„Un atac cu rachetă asupra unor infrastructuri esenţiale este în curs la Kiev”, a anunţat un consilier al preşedinţiei ucrainene, Kirilo Timoşenko, pe Telegram.

Primarul capitalei, Vitali Kliciko, a transmis că exploziile au avut loc în cartierul Dniprovski. Edilul le-a cerut locuitorilor „să rămână în adăposturi" și să nu iasă în stradă. Serviciile administrative ale Kievului au anunţat că infrastructura oraşului a fost lovită.

Fragmentele unei rachete a căzut în cartierul Golosiivski. Primarul Kliciko a menționat că din fericire, în urma atacului cu rachete nu au fost înregistrate victime. Armata rusă însă nu se lasă bătută. De mai bine de 3 luni aceasta distruge rețeaua de energie electrică din Ucraina, distruge infrastructura și rețeaua de termoficare pentru a-i face pe ucraineni să îndure chinuri.

Șeful NATO face atenționări cu privire la Rusia

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, susține că nu ar trebui să subestimăm Rusia deoarece ambițiile sale ar putea duce la urmări grave pentru națiune.

„Au dat dovadă (rușii -n.r.) de o mare capacitate de a tolera pierderile şi suferinţa. Nu avem indicaţii că preşedintele Putin şi-a schimbat planurile şi obiectivele în Ucraina. Aşa încât este periculos să subestimăm Rusia”, a declarat Stoltenberg la o conferinţă de afaceri în Norvegia.

Citeste si:
Atacuri cu rachete asupra Israelului. Țara a intrat în „stare de...
Atacuri cu rachete din Fâșia...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Ianuarie 2023 - 02 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.