Un comandant rus a făcut o serie de dezvăluiri cutremurătoare, după ce a fost capturat de armata ucraineană. Astakhov Dmitry Mikhailovich este locotenent-colonel în unitatea specială de răspuns rapid a gărzii naționale ruse și susține că atât el, cât și colegii lui au fost mințiți.

Astakhov Dmitry Mikhailovich, prizonier de război

Bărbatul a susținut că militarii ruși au fost spălați pe creier, fiind mințiți în legătură cu motivul pentru care au fost trimiși. În timp ce unora li s-a spus că merg pentru a face niște exerciții, altora li s-a transmis că guvernul Ucrainei a fost răsturnat de naziști și că ar avea nevoie de eliberare. Când a ajuns în țara vecină și a văzut cum stau lucrurile acolo, de fapt, a mărturisit că s-a simțit „ruşinat” pentru faptul că a participat la acest „genocid”.

Acesta s-a îndoit de intențiile Rusiei, în momentul în care i-a văzut pe doi dintre boxerii lui preferați, Oleksandr Usyk și Vasiliy Lomachenko, că au decis să lupte pentru rezistență. În plus, comandantul nu și-a găsit cuvintele pentru a-și cere scuze față de poporul ucrainean și i-a cerut acestuia să aibă milă de soldații ruși, care nu au știut în ce se bagă.

"Mereu mi-a plăcut să-i urmăresc boxând, ei sunt pugiliștii mei favoriți. Când i-am văzut punând mâna pe arme și spunând că au fost determinați să o facă, a fost momentul în care mi-a fost rușine că am venit în Ucraina. Nu îmi pot găsi cuvintele pentru a-mi cere scuze poporului ucrainean, ei ştiu că Rusia nu a fost iertătoare niciodată. Cer Ucrainei să-i lase în viață pe soldații ruși. Multora dintre ei le este rușine, ei nu vor război", a declarat Astakhov Dmitry Mikhailovich, potrivit Daily Mail.

Citeste si:
Rușii sunt îngroziți de cum arată podul Kerci din Crimeea: „Este...
Rușii sunt îngroziți de cum...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Martie 2022 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.