Ministrul Apărării din Ucraina, Oleksii Reznikov, face un apel pe Facebook în care îndeamnă la ”rezistență totală” împotriva rușilor. 

Deși nimeni nu se aștepta, scrie Reznikov, Ucraina rezistă în fața invadatorilor ruși. Este nevoie de rezistență totală impotriva lor, spune ministrul Apărării din Ucraina, care face și o scurtă descriere a inamicilor: lași și teroriști.

Ministrul Apărării din Ucraina: Va curge sânge, lacrimi, durere. Vom învinge cu siguranță

”Dragi ucraineni!

Nici nu m-am gândit câte ore pe săptămână înainte?

S-a dovedit a fi 168. 168 de ore. De o săptămână întreagă, Ucraina dă de gol ocupanților ruși.

Nimeni. Fiți conștienți de asta. Nimeni. Nici în Rusia, nici în Occident nu am crezut că vom rezista o săptămână. Nimeni. Singurii care au crezut suntem noi cu voi. Două treimi dintre ucraineni până pe 24 februarie erau siguri că în cazul unei invazii la scară largă a Rusiei vom sta.

Astăzi sunt aproape 90% din acestea. Acesta este rezultatul eroismului aparatorilor si aparatorilor nostri. Acesta este rezultatul acțiunilor profesionale ale comandamentului nostru.

Aceasta este dedicația fiecăruia dintre voi.

Medicii noștri, salvatorii, utilitățile, lucrătorii feroviari, jurnaliștii, finanțatorii își țin frontul. Țara nu s-a oprit și luptă.

Aș vrea să menționez în special șefii administrației militar-civile și primarii care sunt astăzi în prim plan. Cernihiv, Sumy, Konotop, Harkiv, Mariupol, Herson, Mykolaiv sunt posturile Europei.

Armata noastră a distrus deja mii de invadatori. Și atât de mult echipament ostil care ar putea fi înarmate armatele mai multor țări.

Posibilitățile forțelor noastre armate cresc, ajutoarele vin. Luptătorii împotriva terorismului au demonstrat genial în multe domenii.

Citeste si:
Șeful Statului Major al Apărării, despre introducerea serviciului...
Șeful Statului Major al...

Așii noștri de aer au devenit deja legende. Parașutiști, infanterie, artilerie - toate dovedesc că ucrainenii sunt cei mai buni.

Ieri am făcut apel la cetățeni la rezistență totală. Comunicarea inamică trebuie distrusă. Acestea sunt metastazele pe care încearcă să le tragă pe pământul nostru.

Ocupatorii ruși злякал íся înfrângere rușinoasă și au început să comită crime împotriva umanității. Trag în spitale, ucid femei și copii. Nu mai este armată - sunt doar lași ordinari și teroriști.

Mai sunt multe provocări înainte. Va curge sânge, lacrimi, durere.

Dar acum, mai mult ca niciodată, avem toate motivele să fim încrezători. Și-n cei ce-s prin preajmă.

Vom învinge cu siguranță.

Glorie Ucrainei!”, a scris acesta.

Citeste si:
Explozii puternice la o rafinărie din Krasnodar. Rușii spun că au...
Explozii puternice la o...

Trupele ruse au cucerit orașul ucrainean Herson, prima realizare majoră a invaziei de la începerea războiului, iar în capitala Kiev și în alte orașe mari continuă atacurile.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Martie 2022 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.