Cetățenii letoni care vor să meargă la luptă în Ucraina o pot face. Parlamentul Letoniei a votat această lege luni dimineață.

 

Letonia le permite cetățenilor săi să lupte în Ucraina

„Cetăţenii noştri care vor să sprijine Ucraina şi voluntarii care ajută acolo pentru a apăra independenţa Ucrainei şi securitatea noastră comună trebuie să poate face acest lucru dacă doresc”, a declarat Juris Rancanis, preşedintele comisiei parlamentare pentru apărare, afaceri interne şi prevenirea corupţiei, care a elaborat legea.

În acest moment, armata ucraineană luptă singură contra forțelor armate rusești. Deoarece Ucraina nu face parte nici din UE, nici din NATO, acestea nu pot interveni în conflictul armat. În schimb, statul ucrainean primește ajutoare umanitare din partea unor țări din Europa, dar și primesc persoanele refugiate și le oferă un loc de cazare și strictul necesar.

În continuare, cetățenii ucraineni părăsesc țara refugiindu-se cel mai mult în România și Republica Moldova, acolo unde autoritățile au dat dovadă de o mobilizare extraordinară pentru a-i ajuta pe cei care acum trec prin momente cumplite.

Rusia și Ucraina se întâlnesc pentru a negocia

Între timp, Germania va trimite armament „cât mai repede posibil” în Ucraina, a anunțat sâmbătă guvernul de la Berlin. Este vorba despre 1.000 de lansatoare de rachete și 500 de rachete sol-air de tip Stinger.

Totodată, statul român a anunțat că vor trimite combustibili, veste antiglonț, căști, muniție și echipamente militare, alimente, apă și medicamente pentru a-i ajuta pe ucraineni să lupte și să reziste agresiunilor armatei ruse.

Citeste si:
Femeile însărcinate și părinții cu copii sub 5 ani vor avea...
Femeile însărcinate și...

Negocierile dintre Rusia și Ucraina vor începe azi, la granița dintre Ucraina și Belarus, conform informațiilor furnizate de surse din ambele țări, citate de presa rusă și ucraineană. Ambele teritorii au informat duminică faptul că vor purta discuții în Belarus, aliat puternic al Moscovei.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Februarie 2022 - 01 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.