Cetățenii ruși au ieșit în stradă în mai multe orașe din țară pentru a protesta contra războiului pornit în Ucraina. Aceștia își exprimă nemulțumirea față de faptele trupelor rusești și exclamă mesaje „Nu războiului!”.

Cetățenii ruși au ieșit în stradă și protestează contra războiului din Ucraina

Mii de cetățeni ruși au ieșit în stradă în mai multe orașe din Rusia, printre care Moscova, Sankt Petersburg, Novgorod, Ekaterinburg și Chelyabinsk și protestează contra ostilităților de care dau dovadă armata rusă asupra poporului ucrainean. Aceștia cer oprirea invaziei ruse și atacurilor din Ucraina. Rușii militează pentru pace și speră ca mesajul lor să fie auzit de conducerea Kremlinului.

Din păcate, protestele pașnice ale oamenilor de rând au fost tulburate de polițiști. Aceștia au arestat de la tineri până la bătrâni pentru simplul fapt că și-au manifestat dezacordul față de deciziile conducerii. O pensionară care a supraviețuit asediului Leningradului a fost reținută de poliția rusă pentru că protesta contra războiului din Ucraina. Aproximativ 7.000 de oameni au fost arestați in Rusia în timpul protestelor, de la inceperea razboiului din Ucraina.

Chiar dacă poliția prezintă o atitudine agresivă față de propriul popor, oamenii de rând continuă să protesteze. Rușii își cer iertare de la poporul ucrainean și le transmit că nu împărtășesc opinia cu cel care le conduce țara și le provoacă în aceste momente atâta suferință.

Proteste anti-război în întreaga lume

Populația din diferite orașe ale diferitor țări au protestat și continuă să o facă. Aceștia protestează pașnic în fața ambasadelor Ucrainei și Rusiei din diferite țări sau în marile piețe unde cer să se înceteze războiul. Mii de oameni au ieșit în stradă la Tbilisi, Roma, Dublin, București, Berlin, München, Hamburg, Paris, Londra, Varşovia, Madrid și multe altele.

După tratativele eșuate de luni, delegațiile rusă și ucraineană s-ar putea întâlni din nou pentru a negocia un posibil acord de încetare a focului în Ucraina, a anunțat Kremlinul, potrivit EFE și TASS. Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al președinției ruse, a declarat că gruparea pe care o reprezintă va fi în continuare condusă de Vladimir Medinski.

Citeste si:
Beri străine pe rafturile magazinelor din Moscova, deși...
Beri străine pe rafturile...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Martie 2022 - 03 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.