Apărarea antiaeriană a Kievului a doborât, vineri dimineață, un avion rusesc. Aparatul de zbor a căzut lângă un imobil de locuințe din oraș, a transmis consilierul ministrului de Interne ucrainean, Anton Gheraşcenko. După căderea aeroplanului, o clădire cu nouă etaje a luat foc. 

Apărarea antiaeriană a doborât un avion rusesc deasupra Kievului

„Avionul inamic a fost doborât de antiaeriana ucraineană şi a căzut lângă un imobil situat pe strada Koşiţa 7, cartierul Darniţk”, a scris demnitarul ucrainean pe Telegram.

După căderea avionului rusesc, o clădire rezidențială cu nouă etaje a luat foc. La stingerea incendiului au fost mobilizate 11 echipaje de pompieri.

Capitala ucraineană, pe fundal de explozii/Bilanțul primei zile de invazie

Dis-de-dimineață, în capitala Ucrainei s-au putut auzi explozii puternice. Anton Gheraşcenko a declarat că sunt în acţiune bateriile antiaeriene care apără oraşul. Autoritățile municipale le-au recomandat locuitorilor Kievului să rămână în locuințe.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut, vineri dimineaţă, bilanţul victimelor primei zile a invaziei Rusiei împotriva Ucrainei, transmițând că sunt 137 de morţi.

„Conform datelor preliminare, din păcate am pierdut deja 137 dintre eroii noştri, cetăţenii noştri, zece dintre ei ofiţeri. 316 au fost răniţi", a spus Zelenski într-un mesaj către naţiunie.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Februarie 2022 - 10 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.