Refugiații ucraineni au petrecut noaptea de joi spre vineri într-o gară din Polonia, după ce au fugit din invazia rusă începută joi. 

 

Refugiați ucraineni au petrecut noaptea într-o gară din Polonia

Aproape 200 de refugiați au ajuns, ieri seară, în gara din Przemysl, în sud-estul Poloniei, la câțiva kilometri de frontieră. Oamenii ocupă aproape toate locurile din gară fie stau înghesuiți pe paturi de campane lângă bagajele lor.

Ei sunt înconjurați de funcționari polonezi, între care polițiști și militari, iar soldații în ținută de camuflaj le dau de mâncare. Alți agenți îi înregistrează și îi ajută să își rezerve biletele pentru a-și continua călătoria.

„Nu știu dacă mă voi întoarce în Ucraina”

„Vin de la Kiev. Am auzit explozii lângă locuinţa mea şi mi-am făcut bagajele, am luat aproape totul cu mine", a declarat Olha, o profesoară de 36 de ani de la Institutul Politehnic din Kiev.

„Mă simt în siguranţă aici, dar nu pot să îmi ajut rudele şi prietenii. Mulţi dintre ei sunt în pericol şi nu pot pleca aşa repede", a mai spus Olha, care are în plan să ajungă la iubitul său în Elveţia.

„Vor mai fi multe dificultăţi", a adăugat ea.

„Nu am văzut decât videouri şi mesaje de la prieteni, iar asta m-a făcut să plec. Mă duc la un prieten în Germania, iar apoi voi vedea ce se va întâmpla", a declarat Konstantin pentru AFP, citat de AGERPRES.

„Nu ştiu când mă voi întoarce în Ucraina, deoarece cred că Ucraina are o problemă enormă, iar asta ar putea dura luni sau chiar ani", a adăugat el.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Februarie 2022 - 01 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.