Un arbore tropical descoperit în pădurea Ebo din Cameron a primit numele actorului american Leonardo DiCaprio, care militează pentru conservarea acelei zone tropicale, au anunţat joi cercetătorii de la Grădina Botanică din Kew, situată în sud-vestul Londrei.
 

Un arbore tropical a fost „botezat” în numele actorului Leonardo DiCaprio

Peste 200 de specii de plante şi de ciuperci au primit denumiri oficiale în 2021 din partea cercetătorilor din Kew şi a partenerilor acestora din lumea întreagă.

Printre aceste specii, care includ o plantă de tutun şi o orhidee care creşte în întuneric total, se află şi Uvariopsis dicaprio. Acest copac înalt de patru metri şi cu trunchiul ornat cu flori mari galben-verzi a fost descoperit în pădurea Ebo, situată la nord de Douala, capitala economică a Camerunului.

Arborele a primit numele starului american, care s-a angajat în 2020 alături de organizaţia pentru conservarea naturii Re:wild să împiedice autorizarea exploatării forestiere a lemnului pe o suprafaţă de peste 68.000 de hectare din acea pădure.

Retail jobs

Campania de protejare a pădurii Ebo cu sprijinul lui DiCaprio

Guvernul camerunez a anulat în cele din urmă decizia de exploatare în august 2020, spre satisfacţia apărătorilor mediului, care au subliniat mai ales prezenţa unor primate ameninţate cu dispariţia în acea pădure virgină.

"Am apreciat foarte mult sprijinul pe care Leo ni l-a acordat în campania de protejare a pădurii Ebo de anul trecut, aşadar ni s-a părut oportun să îl onorăm în această manieră, acordând numele lui unei specii unice din acea pădure", a declarat Martin Cheek, cercetător principal în echipa specializată în plante africane din cadrul Grădinii Botanice din Kew.

"Dacă acea concesiune forestieră ar fi fost lansată, am fi pierdut probabil această specie din cauza exploatării lemnului şi a agriculturii bazate pe incendierea zonelor de vegetaţie, care urmează de obicei concesiunile forestiere", a adăugat specialistul britanic.

Citeste si:
Robert de Niro recompensat pentru intrega cariera in cadrul SAG Awards
Robert de Niro recompensat...

O serie de specii de pe lista din 2021 sunt amenințate cu dispariția

Specia Uvariopsis dicaprio este deja considerată în pericol critic de extincţie, întrucât pădurea în care se află este în continuare ameninţată de exploatări ferestiere, exploatări miniere şi transformarea terenurilor în plantaţii.

"Atât timp cât o specie nu are o denumire ştiinţifică, evaluarea riscului său de extincţie este aproape imposibilă, făcând ca protecţia împotriva extincţiei şi cercetările privind proprietăţile sale să devină incredibil de dificile", au precizat cercetătorii din Kew.

Mai multe specii de pe lista din 2021 sunt deja considerate ca fiind ameninţate cu dispariţia din cauza riscurilor ce vizează habitatul lor natural, iar trei dintre ele sunt deja dispărute, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Leonardo DiCaprio a salvat un barbat de la inec, ce era cautat de pest
Leonardo DiCaprio a salvat un...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Ianuarie 2022 - 05 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.