YouTube a anunțat că a eliminat canalele deținute de cântărețul R&B R.Kelly pe platforma video, după ce acesta a fost condamnat pentru trafic sexual luna trecută.

YouTube a eliminat canalele oficiale ale cântărețului R&B R. Kelly, după ce acesta a fost condamnat pentru infracțiuni sexuale

R. Kelly a fost condamnat în septembrie de un juriu federal pentru trafic sexual, după ce procurorii l-au acuzat pe cântăreţ că şi-a folosit celebritatea timp de un sfert de secol pentru a crea un ''sistem'' de exploatare sexuală a femeilor, inclusiv minore.

Au fost eliminate două dintre canalele cântăreţului, RKellyTV şi RKellyVevo, iar acesta nu va mai avea voie să creeze sau să deţină un alt canal pe YouTube, a precizat platforma într-un comunicat trimis luni seară agenţiei Reuters.

Catalogul muzical al cântăreţului va rămâne totuşi disponibil pe YouTube Music, serviciul de streaming audio al YouTube, iar videoclipurile încărcate de alţi utilizatori ai platformei YouTube vor fi în continuare disponibile.

''Confirmăm că am eliminat două canale asociate lui R. Kelly în conformitate cu regulile noastre privind responsabilitatea creatorului'', a precizat un purtător de cuvânt al YouTube pentru Reuters.

Campania ''MuteRKelly'', creată de două femei de culoare în 2017 în încercarea de a elimina muzica artistului din spaţiul online, a publicat următorul mesaj pe Twitter: ''Te aşteptăm @youtubemusic, precum şi pe voi @Spotify @AppleMusic @AmazonMusic, etc''.

Companiile Spotify, Apple şi Amazon nu au răspuns încă unei solicitări Reuters în ceea ce priveşte eventuale măsuri similare aplicate muzicii lui R. Kelly, care este disponibilă pe platformele lor.

Melodiile interpretate de R. Kelly au dispărut în mare parte din playlist-urile posturilor de radio, dar sunt disponibile în continuare pe platformele de streaming. Piesa ''I Believe I Can Fly'' a fost timp de mulţi ani una dinte melodiile preferate ce erau difuzate la ceremoniilor de absolvire a cursurilor şcolare.

Citeste si:
Un fan i-a cerut bani lui Jador pe Instagram. Care a fost reacția...
Un fan i-a cerut bani lui...

R. Kelly riscă o condamnare la închisoare de cel puţin 10 ani sau chiar închisoare pe viaţă atunci când sentinţa în acest proces va fi pronunţată, pe 4 mai 2022.

Cântăreţul american Robert Sylvester Kelly este una dintre cele mai proeminente personalităţi din showbiz judecate pentru învinuiri de abuzuri sexuale în timpul mişcării #MeToo, care a amplificat acuzaţiile formulate împotriva sa încă de la începutul anilor 2000. AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Octombrie 2021 - 01 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.