Lituania a început să construiască un gard de 508 kilometri la graniţa cu Belarus pentru a împiedica migranţii ilegali să intre în UE de-a lungul unei frontierei în mare parte nesecurizate.

Lituania și Letonia ridică un gard de sârmă la graniță cu Belarus

Rulouri de sârmă ghimpată sunt desfăşurate într-o secţiune a frontierei din apropierea oraşului balnear Druskininkai, a anunţat miercuri guvernul lituanian. Lucrări pregătitoare erau de asemenea în desfăşurare în alte secţiuni, conform aceleiaşi surse.

După instalarea barierei, un gard cu înălţimea de aproximativ 4 metri întărit cu sârmă ghimpată urmează să fie ridicat ca un al doilea factor de descurajare spre sfârşitul anului. Construcţia este programată să fie finalizată în 2022 şi va costa aproximativ 152 de milioane de euro.

Şi în ţara învecinată Letonia se lucrează la construirea unui gard de-a lungul frontierei cu Belarus. Ca o soluţie rapidă, peste 37 de kilometri de role de sârmă ghimpată urmează să fie desfăşurate în diferite secţiuni ale frontierei. Potrivit informaţiilor difuzate de un post de radio leton, până acum au fost acoperiţi 1,7 kilometri.

Lituania, Letonia şi Polonia au declarat stare de urgență la graniță

Guvernele de la Vilnius şi Riga acuză Belarusul că acordă asistenţă refugiaţilor din zonele de război pentru a ajunge la frontiera externă a UE şi creează astfel o criză migraţională.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a avertizat UE la sfârşitul lunii mai că ţara sa nu va mai împiedica migranţii să ajungă în UE ca represalii pentru întărirea sancţiunilor occidentale impuse regimului de la Minsk.

Lituania, Letonia şi Polonia se confruntă în prezent la graniţele lor cu un aflux de imigranţi ilegali provenind din Orientul Mijlociu. Toate cele trei ţări au declarat stare de urgenţă la graniţă, potrivit Agerpres.

As the flown of migrants to Belarus' border with Lithuania, Latvia and Poland shows no sign of tapering off, Lithuania has begun work on a border fence to secure its 508-kilometre-long frontierhttps://t.co/SFShZ0NPvL

— dpa news agency (@dpa_intl) September 29, 2021

Citeste si:
O țară din Uniunea Europeană cu o rată slabă de vaccinare anunță...
O țară din Uniunea Europeană...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.