Lituania a început să construiască un gard de 508 kilometri la graniţa cu Belarus pentru a împiedica migranţii ilegali să intre în UE de-a lungul unei frontierei în mare parte nesecurizate.

Lituania și Letonia ridică un gard de sârmă la graniță cu Belarus

Rulouri de sârmă ghimpată sunt desfăşurate într-o secţiune a frontierei din apropierea oraşului balnear Druskininkai, a anunţat miercuri guvernul lituanian. Lucrări pregătitoare erau de asemenea în desfăşurare în alte secţiuni, conform aceleiaşi surse.

După instalarea barierei, un gard cu înălţimea de aproximativ 4 metri întărit cu sârmă ghimpată urmează să fie ridicat ca un al doilea factor de descurajare spre sfârşitul anului. Construcţia este programată să fie finalizată în 2022 şi va costa aproximativ 152 de milioane de euro.

Şi în ţara învecinată Letonia se lucrează la construirea unui gard de-a lungul frontierei cu Belarus. Ca o soluţie rapidă, peste 37 de kilometri de role de sârmă ghimpată urmează să fie desfăşurate în diferite secţiuni ale frontierei. Potrivit informaţiilor difuzate de un post de radio leton, până acum au fost acoperiţi 1,7 kilometri.

Lituania, Letonia şi Polonia au declarat stare de urgență la graniță

Guvernele de la Vilnius şi Riga acuză Belarusul că acordă asistenţă refugiaţilor din zonele de război pentru a ajunge la frontiera externă a UE şi creează astfel o criză migraţională.

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a avertizat UE la sfârşitul lunii mai că ţara sa nu va mai împiedica migranţii să ajungă în UE ca represalii pentru întărirea sancţiunilor occidentale impuse regimului de la Minsk.

Lituania, Letonia şi Polonia se confruntă în prezent la graniţele lor cu un aflux de imigranţi ilegali provenind din Orientul Mijlociu. Toate cele trei ţări au declarat stare de urgenţă la graniţă, potrivit Agerpres.

As the flown of migrants to Belarus' border with Lithuania, Latvia and Poland shows no sign of tapering off, Lithuania has begun work on a border fence to secure its 508-kilometre-long frontierhttps://t.co/SFShZ0NPvL

Citeste si:
Steagurile Rusiei și Belarusului, interzise pe terenurile de la...
Steagurile Rusiei și...
— dpa news agency (@dpa_intl) September 29, 2021

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Septembrie 2021 - 09 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.