Veneţia a fost inundată de apă în urma unui fenomen meteo neobişnuit pentru luna august. Turiștii însă nu s-au speriat de apa din abundență, ci s-au distrat și au dansat în Piaţa San Marino, unde apa era la nivelul genunchilor.
Veneția, inundată de apă în urma unui fenomen meteo neobișnuit
Fenomenul care s-a abătut peste Veniția, cunoscut drept „aqua alta” este considerat destul de neobișnuit pentru luna august. Acest tip de inundaţii sunt caracteristice primăvara sau toamna.
Veneția se confruntă cu inundații mai mereu. În urma schimbărilor climatice şi a creşterii nivelului mării, piaţa San Marco din centrul Veneției a ajuns să fie inundată de peste 60 de ori pe an în prezent, față de patru ori pe an în anii 1900.
Turiștii nu au intrat în panică atunci când au văzut că apa le ajunge până la genunchi. Aceștia s-au descălțat și au început să danseze și să se bucure de atmosfera romantică.
Veneția are sistem de apărare contra inundațiilor
Veneţia a cheltuit 6 miliarde de euro pentru instalarea sistemului MOSE de apărare împotriva inundaţiilor. Pentru prima dată, acest sistem a fost folosit în toamna anului 2020.
În momentul în care apar mareele înalte, sistemul de apărare folosesc o serie de bariere mobile ce izolează Veneția de Marea Adriatică. Sistemul MOSE este creat pentru a se activa automat atunci când valurile trec de 110 cm înălţime. De această dată însă, sistemul de apărare împotriva inundaţiilor nu a făcut față în protecția orașului.
Punctul cel mai jos al Veneţiei este chiar în faţa catedralei din piaţa San Marco. Aceasta se află la doar 64 cm deasupra nivelului mării, de aceea, este primul loc care este inundat.
Despre autor:

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Laboratorul universitar care va pregăti viitorii experți în energie regenerabilă
Sursa: green.start-up.ro
-
Self scan la Lidl: Va renunța retailerul la casele de marcat tradiționale?
Sursa: retail.ro
-
Putinică, Microsoft: Cum lucrezi? Îmbrățișezi tehnologia sau te speli pe mâini?
Sursa: start-up.ro
-
Care este onorariul artiștilor din România pentru concerte. Cântăreața cu...
Sursa: kudika.ro
-
Lasă-i să te judece! Lasă-i să zică ce vor! Mergi pe drumul tău cu sufletul...
Sursa: garbo.ro
-
Primul AI din UE pentru fonduri europene
Sursa: futurebanking.ro
-
Criza de la Euroins: Statul ar vrea CEC pe piața RCA, dar va fi o...
Sursa: wall-street.ro