Veneţia a fost inundată de apă în urma unui fenomen meteo neobişnuit pentru luna august. Turiștii însă nu s-au speriat de apa din abundență, ci s-au distrat și au dansat în Piaţa San Marino, unde apa era la nivelul genunchilor.

Veneția, inundată de apă în urma unui fenomen meteo neobișnuit

Fenomenul care s-a abătut peste Veniția, cunoscut drept „aqua alta” este considerat destul de neobișnuit pentru luna august. Acest tip de inundaţii sunt caracteristice primăvara sau toamna.

Veneția se confruntă cu inundații mai mereu. În urma schimbărilor climatice şi a creşterii nivelului mării, piaţa San Marco din centrul Veneției a ajuns să fie inundată de peste 60 de ori pe an în prezent, față de patru ori pe an în anii 1900.

Turiștii nu au intrat în panică atunci când au văzut că apa le ajunge până la genunchi. Aceștia s-au descălțat și au început să danseze și să se bucure de atmosfera romantică.

Veneția are sistem de apărare contra inundațiilor

Veneţia a cheltuit 6 miliarde de euro pentru instalarea sistemului MOSE de apărare împotriva inundaţiilor. Pentru prima dată, acest sistem a fost folosit în toamna anului 2020.

Citeste si:
Termoenergetica va începe azi încărcarea cu apă a instalațiilor și...
Termoenergetica va începe azi...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

În momentul în care apar mareele înalte, sistemul de apărare folosesc o serie de bariere mobile ce izolează Veneția de Marea Adriatică. Sistemul MOSE este creat pentru a se activa automat atunci când valurile trec de 110 cm înălţime. De această dată însă, sistemul de apărare împotriva inundaţiilor nu a făcut față în protecția orașului.

Punctul cel mai jos al Veneţiei este chiar în faţa catedralei din piaţa San Marco. Aceasta se află la doar 64 cm deasupra nivelului mării, de aceea, este primul loc care este inundat.

Citeste si:
Florin Cîțu a dansat și a făcut poze cu elevii în prima zi din...
Florin Cîțu a dansat și a...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.