Ministerul federal al Agriculturii a anunțat că la două ferme de porci din Brandenburg, un land din estul Germaniei, s-au confirmat primele cazuri de pestă porcină africană la animale domestice.

Cazuri de pestă porcică africană la o fermă din Germania

Precedentele cazuri de pestă porcină africană din Germania au fost descoperite doar la animale sălbatice, cu 1.267 de cazuri de PPA identificate la mistreţi în zona Brandenburg, o regiune la graniţa cu Polonia unde pesta porcină este larg răspândită.

China şi alte state mari care cumpără carne de porc au interzis importurile din Germania în luna septembrie 2020 după ce primele cazuri de PPA au fost confirmate la animalele sălbatice. Interdicţiile la import în China şi alţi mari importatori asiatici rămân în continuare în vigoare.

Institutul ştiinţific Friedrich-Loeffler a confirmat existenţa virusului pestei porcine la o fermă organică cu 200 de porci şi la o mică exploataţie agricolă cu doar doi porci, a informat Ministerul Sănătăţii din landul Brandenburg. Toate animalele din cele două ferme vor fi sacrificate.

Pesta porcină africană nu afectează oamenii

"Timp de aproape un an am luptat împotriva presiunii enorme a virusului provenit din Polonia", a declarat ministrul Sănătăţii din landul Brandenburg, Ursula Nonnemacher. Potrivit acesteia, a fost construit un gard la graniţa cu Polonia pentru a împiedica trecerea porcilor mistreţi în Germania şi în plus au fost puse la punct şase zone unde a fost intensificată vânătoarea porcilor mistreţi.

"Regret descoperirea primelor cazuri la fermele de porci dar, din păcate, această posibilitate nu a putut fi niciodată complet exclusă", a spus Nonnemacher.

Interdicţiile impuse anul trecut asupra cărnii de porc din Germania a perturbat schimburile comerciale în condiţiile în care alţi producători europeni, inclusiv Spania, şi-au majorat exporturile spre Asia în timp ce Germania şi-a majorat livrările în interiorul UE. Pesta porcină africană nu afectează oamenii dar este mortală pentru porci. Boala a apărut în Africa de unde s-a răspândit în Europa şi Asia unde a ucis deja sute de milioane de porci şi a modificat industria globală a cărnii de porc şi a nutreţului, informează Agerpres.

Citeste si:
Primul pacient cu „ciupercă neagră„ din România diagnosticat în...
Primul pacient cu „ciupercă...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Iulie 2021 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.