De-a lungul vremii, diferite persoane din showbiz, mediul de afaceri sau sfera culturală au dispărut în condiții bizare. Dacă despre unii se speculează că au sfârșit în accidente ori că și-au pus capăt zilelor, în jurul altora planează și astăzi misterul.

Top 3 vedete care au dispărut în condiții misterioase

Amelia Earhart

Ea a fost prima femeie care a zburat peste Oceanul Atlantic. A traversat uriașul ocean mai întâi în calitate de prima femeie pasager al unui avion, apoi a reușit să devină una dintre primele femei pilot din istorie. Amelia a luptat mereu pentru drepturile egale ale femeilor și bărbaților. A dispărut la 40 de ani, în data de 2 iulie 1937, undeva deasupra unei insule din Pacific, când încerca să traverseze globul în zbor pe distanța ecuatorului. Nu s-au găsit niciodată urme clare ale prăbușirii aeronavei sale, dar scafandrii au recuperat câteva obiecte persoanale ale acesteia.

Jimmy Hoffa

Unul dintre cele mai controversate cazuri de dispariție din toată istoria Statelor Unite, aceea a liderului sindical Jimmy Hoffa, este și acum un subiect ce ridică multe semne de întrebare. El, înghițit de pământ în anul 1975, a fost implicat în afaceri stranii cu mafia din Detroit și condamnat pentru mită și fraudă. Hoffa se pare că ar fi fost ucis de mafia locală, în urma unor neînțelegeri legate de lupta pentru putere în cadrul sindicatului muncitorilor pe care îi conducea.

Antoine de Saint Exupéry

Scriitorul Antoine de Saint Exupéry, autor al celebrei cărți „Micul prinț” a fost și aviator. El a dispărut în vara anului 1944, deasupra Mediteranei. Un corp a fost găsit în apele mării la câteva zile după presupusul accident și tocmai în anul 1998 au fost găsite rămășițele avionului acestuia. Dispariția sa ridică multe semne de întrebare. Pe de o parte, unii susțin că aeronava lui a fost doborâtă de aviația germană. Pe de alta, se vorbește despre un accident bizar.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Iunie 2021 - 05 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.