Jubileul de platină al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii va fi celebrat în 2022 prin mai multe evenimente naţionale, care vor include un concert live cu nume sonore ale industriei muzicale, o slujbă de mulţumire şi o cursă de cai, informează DPA.

Palatul Buckingham, schimbare pentru 2022. Jubileul de platină al reginei Elisabeta a II-a va fi celebrat prin proiecte naționale

Palatul Buckingham a anunţat detalii suplimentare privind planurile pentru marcarea a 70 de ani de la urcarea pe tron a suveranei, pe parcursul unui weekend prelungit, de patru zile, de joi, 2 iunie 2022, până duminică, 5 iunie 2022. Programul nu specifică numele membrilor familiei regale care vor lua parte la evenimente, dar cel mai probabil prinţul de Wales, ducesa de Cornwall, ducele şi ducesa de Cambridge alături de alţi membrii ai monarhiei vor participa la diferite evenimente.

Un concert live se va desfăşura la Palatul Buckingham, eveniment denumit ''Platinum Party at the Palace'', în ziua de sămbătă. Artiştii care vor participa nu au fost încă numiţi, dar este de aşteptat ca va reuni nume mari din industria de divertisment pentru a celebra cele mai semnificative şi festive momente din domnia de 70 de ani a reginei Elisabeta a II-a.

Retail jobs

Un alt moment important va include o zi la cursele de cai pentru suverană - cunoscută drept o împătimită crescătoare de cai de curse - şi familia acesteia, care va asista la un derby desfăşurat pe arena Epsom Downs. Weekendul de patru zile va începe joi cu Trooping the Colour, parada anuală organizată la aniversarea reginei, pusă în scenă cu tot fastul pentru prima dată de la începutul pandemiei.

Cum se vor desfășura evenimentele

Felinare dedicate jubileului de platină vor fi aprinse pe teritoriul Marii Britanii, Insulele Canalului, Insula Man şi teritoriile britanice de peste mări - o tradiţie care face parte din celebrarea jubileelor regale, ceremoniilor de nuntă şi a încoronărilor. Pentru prima dată, focuri ceremoniale vor fi aprinse în fiecare dintre capitalele ţărilor Commonwealth pentru a marca acest eveniment major. O slujbă de mulţumire pentru domnia reginei va fi ţinută la catedrala St. Paul din Londra în ziua de sâmbătă.

Citeste si:
Eticheta de la Casa Regală. Cele mai ciudate reguli pe care membrii...
Eticheta de la Casa Regală....

Duminică, în ultima zi a festivităţilor, comunităţi de pe întreg teritoriul ţării vor servi Marele Prânz al Jubileului. Oamenii vor fi încurajaţi să se bucure alături de prieteni şi vecini, să împartă mâncare şi bună dispoziţie. Un spectacol dedicat Jubileului de Platină va fi de asemenea organizat în capitală, la care vor participa peste 5.000 de persoane din Regatul Unit şi Commonwealth. Evenimentul se va desfăşura în vecinătatea Palatului Buckingham şi pe străzile din apropiere şi va combina arta stradală, teatru, muzică, circ, carnaval şi costume. AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Iunie 2021 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.