Serviciul naţional al zonelor naturale protejate a anunțat, miercuri, că o nouă specie de broască a fost descoperită într-un parc natural din Amazonia peruviană.

„Zonele naturale protejate din Peru îşi aduc încă o dată contribuţia preţioasă la ştiinţa mondială odată cu descoperirea unei noi specii de amfibian, înregistrată în rezervaţia comunală El Sira'', din regiunea central-estică a ţării, locul de unde începe Amazonia peruviană, a anunţat SERNANP într-un comunicat.

Specia nou descoperită se numeşte Pristimantis sira şi face parte din genul Pristimantis, compus din broaşte care trăiesc în ecosistemul pădurilor montane situate la o altitudine cuprinsă între 1.550 şi 2.200 de metri.

Guşa, pieptul şi abdomenul sunt maro sau gri-închis, cu pete albe dispersate, picioarele sunt maro-închis, în timp ce irisul ochilor este galben-alămiu, cu o linie verticală neagră, pupila este neagră, mărginită de un cerc portocaliu.

Rezervaţia El Sira este o zonă naturală protejată, cu o suprafaţă de 600.000 de hectare, unde au fost descoperite 105 specii de reptile, saurieni şi şerpi, precum şi 68 de specii de amfibieni, în special broaşte şi broaşte râioase.

Pe 12 aprilie, SERNANP a anunţat descoperirea unei noi specii de broască marsupială, ale cărei ouă se dezvoltă într-un marsupiu situat pe partea dorsală, într-un alt parc natural situat în regiunea mlăştinoasă şi pădurea tropicală Cordillera de Colan, în nordul Peru, informează Agerpres.


Despre autor:


Ultima actualizare: 22 Aprilie 2021 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.