Ciobănescul președintelui Joe Biden, Major, a mușcat din nou o persoană, victima necesitând îngrijiri medicale.

Incidentul, care a implicat un angajat al agenţiei pentru parcurile naţionale, National Park Service, a survenit luni după-amiaza pe aleea sudică a Casei Albe. Angajatul în cauză era în timpul serviciului şi a trebuit să se întrerupă pentru a fi tratat de unitatea medicală a Casei Albe (WHMU).

Michael LaRosa, secretarul de presă al Primei Doamne Jill Biden, a explicat că Major, un ciobănesc german de trei ani adoptat în 2018, este „încă în proces de adaptare la noul mediu".

„Da, Major a înhăţat pe cineva în timp ce se afla la plimbare. Din extraprecauţie, respectivul a fost consultat de WHMU şi apoi a revenit la lucru nevătămat", a spus LaRosa, informează AGERPRES.

Serviciul naţional al parcurilor nu a răspuns deocamdată la solicitarea de comentarii a CNN.

Potrivit Casei Albe, Major a urmat ore de dresaj în ultimele două săptămâni, după un alt incident similar la începutul lui martie.

Retail jobs

Într-o înregistrare video cu plimbarea problematică de luni după-amiaza care a fost difuzată pe Twitter de corespondentul Reuters la Casa Albă, Jeff Mason, Major este văzut în lesă, ceea ce nu se întâmplă de regulă când câinii cuplului prezidenţial sunt plimbaţi prin incintă, în prezenţa preşedintelui şi a Primei Doamne sau a administratorului şef al curţii Casei Albe, Dale Haney.

Pe 8 martie, Major l-a rănit pe un angajat al Serviciului secret de la Casa Albă, suficient cât să necesite tratament din partea aceleiaşi WHMU. Secretara de presă a Casei Albe Jen Psaki a calificat acel incident ca fiind „minor", atribuind comportamentul câinelui procesului de „adaptare la un mediu nou şi oameni noi".

Major şi celălalt ciobănesc german al soţilor Biden, Champ, au fost trimişi atunci imediat la locuinţa cuplului din Wilmington, în statul Delaware, Jen Psaki explicând că este vorba de o excursie pregătită dinainte.

Citeste si:
Câinii și pisicile contribuie la „educaţia imunitară timpurie” a...
Câinii și pisicile contribuie...

Preşedintele Joe Biden a asigurat într-un interviu acordat ABC News mai devreme în martie că Major primeşte instructaj.

„Tu mergi şi după colţ îţi apar în faţă doi oameni pe care nu-i cunoşti. Major sare să te protejeze", a relatat Biden, subliniind însă că Major „este o dulceaţă de câine. Optzeci şi cinci la sută dintre oameni îl plac, nu face decât să-i lingă şi să dea din coadă. Dar înţeleg că unora pur şi simplu le este frică de câini".


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Aprilie 2021 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.