Primăria din Seul a informat luni despre detectarea prezenţei COVID-19 la o pisică domestică, prima depistată pozitiv în capitala sud-coreeană, care a lansat săptămâna trecută un sistem pionier de testare a animalelor de companie.

Pisica testată pozitiv are între 4 şi 5 ani şi trăieşte cu o familie care i-a transmis virusul şi care a contagiat toţi membrii, primul dintre ei fiind găsit pozitiv la 10 februarie, potrivit unui comunicat difuzat de autorităţile municipale, preluat de Agerpres.

După ce toţi membrii familiei au fost testaţi pozitiv, pisica a început să prezinte vărsături şi stări de oboseală, astfel încât animalul a fost testat pe cale nazo-faringiană şi rectală, iar probele PCR au ieşit pozitive.

Mica felină a fost plasată în carantină timp de 14 zile la un centru de găzduire pentru animalele de companie din capitală, având în vedere că toţi membrii familiei au fost internaţi în centre medicale (Coreea de Sud internează toate cazurile pozitive).

Având în vedere că până în prezent nu s-a demonstrat că animalele îi pot contagia pe oameni, Seulul permite păstrarea acasă a animalelor de companie testate pozitiv, ori îngrijirea lor de o persoană autorizată, pentru a nu intra în contact direct cu alţi oameni sau alte animale.

De când a fost lansat acest sistem pe 10 februarie, au fost supuse testelor pentru detectarea virusului SARS-CoV-2 trei câini şi pisica respectivă.

Doar acele animale care prezintă simptome, sau care s-au aflat în contact cu persoane infectate, sunt supuse acestui sistem municipal de testare.

Deşi reprezintă cazuri izolate, mamifere din diferite specii au contractat COVID-19 de la oameni în diferite colţuri ale lumii, de la câini şi pisici şi până la nurci, gorile, tigri sau lei din grădini zoologice.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Februarie 2021 - 11 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.