Autorităţile olandeze se luptă să ţină sub control un focar de gripă aviară la două ferme avicole, după ce aceeaşi tulpină - H5N8 - a infectat pui şi păsări sălbatice în nordul Germaniei.

La o crescătorie de păsări din oraşul olandez Puiflijk şi o alta din apropiere autorităţile au cerut sacrificarea a 200.000 de pui. De asemenea, pui infectaţi au fost descoperiţi la o mică fermă din Nordfriesland, în landul german Schleswig-Holstein.

Gripa aviară are un risc scăzut pentru oameni dar costurile economice pot fi semnificative.

Şi în Marea Britanie s-au descoperit săptămâna aceasta cazuri de gripă aviară şi a început sacrificarea păsărilor la o fermă din Frodsham şi alta din Kent.

Virusul H5N8 a fost detectat la păsările migratoare din Rusia. Luna trecută au avut loc sacrificări masive în regiunea rusească Kostroma, pentru ţinerea sub control a focarelor de gripă aviară.

Autorităţile olandeze şi germane au introdus zone de protecţie în jurul fermelor afectate şi au cerut fermierilor să ţină păsările în spaţii închise, pentru a evita răspândirea virusului.

Postul public german de televiziune NDR a anunţat că peste 1.000 de păsări sălbatice moarte au fost găsite în jurul regiunii Nordfriesland, cel mai probabil infectate cu gripă aviară.

Cea mai severă epidemie de gripă aviară cu care s-a confruntat Germania a fost în perioada 2016-2017, când au fost sacrificate peste 900.000 de păsări

Olanda, cel mai mare exportator european de ouă şi carne de pui, are 10.000 de angajaţi în 2.000 de ferme.

În timpul epidemiei de gripă aviară din 2003, autorităţile olandeze au sacrificat peste 30 milioane de pui, raţe, şi alte păsări, precizează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Noiembrie 2020 - 04 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.