Există o bibliotecă în care cărțile respiră. Le poți vedea clipind, zâmbind sau gândind. Le poți pune întrebări și poți avea discuții cu ele.

Asta deoarece cărțile din această bibliotecă neobișnuită din Copenhaga sunt, de fapt, oameni.

Biblioteca umană este gândită ca o bibliotecă normală. Poți împrumuta o carte pentru o anumită perioadă de timp, după care trebuie să o returnezi.

Diferența este că, în loc de cărți, împrumuți oameni și poveștile lor. Voluntarii bibliotecii umane sunt dornici să își împărtășească experiența și să discute despre teme grele cu cei care îi "împrumută."

De exemplu, poți "împrumuta" o persoană care suferă de autism, un refugiat, o persoană transgender, un om al străzii și tot așa.

Citeste si:
Cum au ajuns aproape 100 de braşoveni să nu poată vota
Zeci de brașoveni nu pot vota...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Scopul bibliotecii este de a pune în aceeași cameră oameni care nu ar interacționa în mod normal și de a-i ajuta să se înțeleagă mai bine. Spațiul este unul sigur în care nu ești judecat pentru întrebările pe care le pui.

Prima astfel de bibliotecă a fost creată în urmă cu 16 ani în Danemarca. De atunci, conceptul s-a extins în peste 80 de țări.

Citeste si:
Descoperire uriașă făcută de NASA: Ce au găsit pe una una lunile...
Descoperire uriașă făcută de...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.