Există o bibliotecă în care cărțile respiră. Le poți vedea clipind, zâmbind sau gândind. Le poți pune întrebări și poți avea discuții cu ele.

Asta deoarece cărțile din această bibliotecă neobișnuită din Copenhaga sunt, de fapt, oameni.

Biblioteca umană este gândită ca o bibliotecă normală. Poți împrumuta o carte pentru o anumită perioadă de timp, după care trebuie să o returnezi.

Diferența este că, în loc de cărți, împrumuți oameni și poveștile lor. Voluntarii bibliotecii umane sunt dornici să își împărtășească experiența și să discute despre teme grele cu cei care îi "împrumută."

De exemplu, poți "împrumuta" o persoană care suferă de autism, un refugiat, o persoană transgender, un om al străzii și tot așa.

Scopul bibliotecii este de a pune în aceeași cameră oameni care nu ar interacționa în mod normal și de a-i ajuta să se înțeleagă mai bine. Spațiul este unul sigur în care nu ești judecat pentru întrebările pe care le pui.

Prima astfel de bibliotecă a fost creată în urmă cu 16 ani în Danemarca. De atunci, conceptul s-a extins în peste 80 de țări.


Despre autor:


Ultima actualizare: 16 Septembrie 2020 - 04 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.