Președintele american Donald Trump a purtat pentru prima dată mască de protecție în public, de la începutul pandemiei.

Cu toate că au trecut luni bune de când a început pandemia de coronavirus în Statele Unite, președintele țării nu a purtat niciodată mască de protecție în public.

Acesta, însă, a luat decizia de a purta o astfel de mască, atunci când a vizitat spitalul militar Walter Reed, aflat în afara Washingtonului. Aici, a întâlnit și a stat de vorbă cu soldați răniți și cu asistenți medicali.

Donald Trump a declarat în repetate rânduri că nu va purta mască de protecție. Mai mult, chiar l-a ironizat pe rivalul democrat Joe Biden, care a ales să poarte mască în public.

Acum, însă, Trump a revenit asupra deciziei și declarațiilor făcute în trecut și spune că ”nu am fost niciodată împotriva măștilor, dar cred că au un timp și un loc.”

Președintele SUA și-a justificat purtarea măștii tocmai pentru că se afla într-un spital: ”Cred că atunci când ești într-un spital, în special în acel cadru anume, unde vorbești cu o mulțime de soldați și oameni care, în unele cazuri, tocmai au coborât de pe mesele de operație, cred este un lucru minunat să porți o mască.”


Despre autor:


Ultima actualizare: 12 Iulie 2020 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.