Sanatate 9 Iulie 2020 13:22

Masca de protecție te protejează cu adevărat, iar un nou studiu prezintă cât de mult te ajută acest accesoriu ce ar trebui să-ți fie indispensabil.

O echipă de la Spitalul de Copii Davis, de la Universitatea din California, a realizat un studiu prin care a arătat cât de mult te poate proteja o mască de protecție în fața noului coronavirus.

Până acum, cercetătorii au fost de părere că purtarea măștii este eficientă doar pentru a îi proteja pe alții față de răspândirea virusului.

Totuși, studiile arată că această bucată de material nu împiedică doar un om bolnav să le dea și altora virusul. Te ajută și pe tine, ca persoană sănătoasă, să eviți îmbolnăvirea.

Dr. Dean Blumberg, șeful secției de boli infecțioase pedriatice, de la spitalul Davis, spune că ”toată lumea ar trebui să poarte mască” și că ”cei care nu cred în măști ignoră, pur și simplu, dovezi științifice.”

Medicul spune că ”nu vorbim despre un sistem de credințe aici, e ca și cum ai spune că nu crezi în gravitație.”

Cercetătorii au descoperit că dacă porți mască și îți acoperi atât gura, cât și nasul, ai cu 65% mai puține șanse să te îmbolnăvești de coronavirus.

De asemenea, distanțarea socială este și mai eficientă, conform dr. Blumberg. Acesta spune că aceasta reduce riscul de transmitere a virusului cu 90%.

”Dacă ții la familie, la prieteni, sau dacă ții la comunitatea din care faci parte, poartă mască”; concluzionează dr. Dean Blumberg.


Despre autor:


Ultima actualizare: 9 Iulie 2020 - 01 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.