Social 20 Iunie 2020 12:00

Secretarul de stat, Raed Arafat, le transmite românilor să nu îi asculte pe cei care susțin că infecția cu coronavirus este una banală, menționând că bolile banale nu se răspândesc cu viteza cu care se răspândește Covid-19 și nu ucid sute de mii de oameni și mii de cadre medicale care „mor la datorie îngrijind pe cei infectați cu virusul care cauzează această boală”.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a postat pe Facebook un nou avertisment pentru români. Acesta denunță conspirațiile pe tema coronavirusului și le cere oamenilor să nu îi asculte pe cei care susțin că Covid-19 este o simplă gripă.

Luând în calcul recentele declarații ale unui profesor în medicină, care susținea că este vorba doar despre o “biată gripă”, Arafat atrage atenția că pe plan mondial zeci de mii de persoane din domeniul medical s-au infectat cu virusul care cauzează Covid-19, unii ajungând în stare critică.

„Acum cateva zile, un profesor in medicina spunea, intr-un interviu despre COVID-19, ca este vorba doar despre o “biata gripa”!

In lume, zeci de mii de persoane din domeniul medical s-au infectat cu virusul care cauzeaza Covid-19, unii ajungand sa fie in stare critica.

In Romania, am pierdut colegi de la serviciile de ambulanta, Pompieri, Politie, sectiile din spitale, iar unii au fost salvati la limita dupa o lunga lupta intre viata si moarte pe paturile de terapie intensiva.

Oare este chiar vorba despre o “biata gripa” cum spunea colegul nostru profesor?

Gripa obisnuita, chiar daca duce la decesul unui numar de pacienti anual, aceasta nu ucide personalul medical care ingrijeste pacientii respectivi. Covid-19 este o boala serioasa, fara tratament si fara vaccin, care continua sa se raspandeasca pe plan mondial. Peste 8,500,000 de persoane infectate si aproape de 500,000 persoane decedate pe plan mondial, iar pandemia inca este la inceputul ei daca luam in considerare intregul mapamond”, scrie acesta pe Facebook.

Arafat explică faptul că, deși în mediul online circulă multe teorii în care oamenii susțin că această boală nu este gravă, Covid-19 reprezintă în continuare o problemă serioasă de sănătate publică, indiferent de ce comentează unii și afirmă alții.

Citeste si:
Explozii uriașe la o stația GPL din Crevedia. O persoană a decedat
Explozii uriașe la o stația...

„Nu ascultati pe cei care incearca sa va convinga ca aceasta infectie este una banala. Bolile banale nu se raspandesc cu viteza cu care COVID-19 se raspandeste si nu ucid sute de mii de oameni si mii de persoane din domeniul sanitar care mor la datorie ingrijind pe cei infectati cu virusul care cauzeaza aceasta boala.

Stiu cat de greu a fost tuturor cu masurile de distantare si restrictiile care au fost impuse dar singura solutie pentru a evita o crestere exponentiala a numarului infectarilor este de a respecta masurile de preventie prevazute, cum ar fi purtatul mastii in spatiile inchise si in mijloacele de transport in comun, evitarea zonelor aglomerate, aplicarea masurilor de igiena si colaborarea cu autoritatile pentru a reusi, impreuna, sa diminuam, cat de mult posibil, impactul acestei boli in urmatoarea perioada”, adaugă secretarul de stat Raed Arafat.

Citeste si:
Hacker român extrădat în SUA după ce a contribuit la răspândirea...
Hacker român extrădat în SUA...


Despre autor:


Ultima actualizare: 20 Iunie 2020 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.