O alunecare de teren ce a avut loc în Myanmar a distrus o mină și a ucis cel puțin 162 de persoane. 

O mină de jad din nordul Myanmarului s-a surpat, iar numărul morților a ajuns 162, în timp ce autoritățile se tem că bilanțul ar putea fi mult mai negru.

Dezastrul s-a produs în urma ploilor torențiale care au lovit regiunea, cunoscută pentru minele de jad, de unde se extrage material în valoare de miliarde de dolari în fiecare an.

O porțiune de munte a luat-o la vale și a creat un torent de noroi care a ajuns într-un lac de apă reziduală, în timp ce zeci de muncitori au încercat să iasă cât mai repede din apă.

Mulți au fost uciși pe loc de valul de noroi care a lovit lacul, conform pompierilor care au ajuns la fața locului.

Ploaia a continuat să cadă pe timpul nopții, astfel că salvatorii, pompieri și polițiști deopotrivă, au muncit din greu pentru a găsi trupuri pe care să le scoată din apă.

Până la ora 19:15, ora locală, 162 de decedeați au fost recuperați din ape, în vreme ce alte 54 de persoane au fost rănite și au ajuns la spitalele din zonă.

”Nu putem să săpăm pentru a găsi trupurile îngropate... tot ce putem face e să luăm din ape trupurile care plutesc”, a declarat comisarul Than Win Aung.

Victimele au ignorat avertismentele date de către autorități, prin care erau informate să nu lucreze în timpul ploilor musonice.


Despre autor:


Ultima actualizare: 3 Iulie 2020 - 03 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.