Social 3 Iulie 2020 14:30

Mai mulți șoferi din Brașov au găsit o metodă ingenioasă pentru a păcăli o barieră de acces destinată riveranilor, doar că Poliția Locală a intrat pe fir.

Strada Postăvarului din Brașov are parte de o barieră inteligentă, montată de autorități pentru a înlătura accesul automobilelor în zonă.

Astfel, doar riveranii și agenții economici din zonă pot deschide bariera, care scanează numărul de înmatriculare și îl compară cu cele salvate în baza de date de referință.

Mai mulți șoferi din Brașov au început să folosească nestingheriți bariera care se deschidea la vederea automobilelor, cu toate că acestea aveau numere de înmatriculare ce nu figurau în baza de date.

Poliția a descoperit că șoferii care au fentat bariera au creat copii ale unor numere de înmatriculare ale vehiculelor ce au drept de acces în zona delimitată de barieră.

”Din păcate, Poliţia Locală Braşov a constatat un fenomen al încălcării regulilor de acces practicat de către anumiţi cetăţeni de rea credinţă, care folosesc un număr de înmatriculare înregistrat în bazele de date ale barierei, pe care îl montează pe autoturisme care nu au dreptul să obţină Permis de Liberă Trecere în zona Centrului Istoric. În acest mod se se circulă fără drept zona pietonală, deranjând turiştii şi locuitorii care nu se pot deplasa cu lejeritate din cauza maşinilor”, au declarat reprezentanții Poliției Locale din Brașov.

Pe fir a intrat și Poliția de la Secția 1 Brașov, care a demarat cercetări cu privire la situația apărută.

Șoferii care au fost depistați că foloseau numere de înmatriculare copiate pentru a fenta bariera riscă amenzi de până la 2.500 de lei.

”Poliţiştii locali care acţionează în zonă au constatat imediat aceste nereguli şi au demarat procedura de identificare şi sancţionare a celor care se fac responsabili pentru încălcarea normelor legale ale H.C.L. 243/2005 republicată, precum şi ale O.U.G. 195/2002 republicată, privind circulaţia pe drumurile publice, amenzile pentru aceste încălcări ajungând până la suma de 2500 de lei”, mai transmit reprezentanții Poliției Locale.


Despre autor:


Ultima actualizare: 3 Iulie 2020 - 02 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.