O femeie din SUA, statul Oklahoma, a fost împușcată în timp ce încerca să înlăture un steag nazist din curtea unui vecin.

Biroul șerifului din Garfield a declarat că femeia fusese la o petrecere în apropiere și a luat unul dintre cele două steaguri arborate în fața casei lui Alexander Feaster.

Feaster, în vârstă de 44 de ani, a tras cu o pușcă semi-automată în spatele ei, în timp ce aceasta încerca să fugă.

Femeia în vârstă de 26 de ani urmează să se recupereze ca urmare a rănilor suferite, iar atacatorul este în detenție.

Șeriful Jody Helm a spus că femeia a fost găsită întinsă într-un șanț, cu patru răni de la focurile de armă, după ce adjuncții de poliție au răspuns la un apel duminică dimineață.

Inițial, șeriful a sugerat că femeia a încercat să fure steagul cu emblema svasticii, ca urmare a unei provocări, însă într-un interviu pentru NBC News ea a spus că există „informații contradictorii” în jurul motivului femeii.

O declarație de la NBC News spune că, la casa lui Feaster, „câteva” camere de supraveghere arătau că el a tras spre femeie „fără avertisment”. Un vecin a mutat apoi o camionetă roșie de lângă casă pentru a o folosi drept baricadă, iar un martor țintea o pușcă spre proprietate, ca măsură de precauție, în timp ce așteptau sosirea ofițerilor.

Feaster a fost ulterior dus în detenție fără incidente. El a fost acuzat de ultraj și agresiune cu o armă mortală și că a tras cu intenția de a ucide. El urmează să apară în fața instanței pe 9 iulie.

Un vecin a declarat pentru postul local de radio KFOR că arborează steagurile de aproximativ un an și că acestea au fost luate din casa sa de câteva ori în trecut. Acesta a adăugat că bărbatul se îmbrăca ocazional într-o uniformă neagră cu o banderolă roșie, imprimată cu o svastică, îmbrăcăminte ce aduce aminte de uniformele naziste ale SS. Însă relatările arată că în marea parte a timpului era mai retras.

Citeste si:
Iancu Sterp, luat în vizor din cauza comportamentului de la...
Iancu Sterp, luat în vizor...

O altă femeie și o cunoștință a victimei au spus că „nu au fost probleme” până atunci cu Feaster, însă că steagurile sale erau un motiv de îngrijorare.

„Simt că aceste steaguri sunt un dezastru care așteaptă să se întâmple”, a declarat ea pentru publicațiile Enid News și Eagle, potrivit BBC.


Despre autor:


Ultima actualizare: 3 Iulie 2020 - 01 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.