O femeie din Afganistan a alăptat mai mulți copii de la o maternitate, ai căror mame au fost ucise în timpul unui atentat terorist.

Firooza Omar era acasă când a auzit veștile despre atentatul de la maternitate. Teroriștii au descins în spitalul din capitala afgană Kabul și au ucis cel puțin 24 de persoane, mame, nou-născuți și personal.

Firooza Omar, psihiatru de profesie, spune că ”alăptam în acel moment și m-a emoționat să văd suferința acelor copilași.”

Aceasta a mers la spitalul pediatric Ataturk, unde aproximativ 100 de mame și copii au fost mutați după atentat.

Ajunsă la spital, aceasta a remarcat că asistentele încercau să îi hrănească pe bebeluși cu lapte praf, doar că unii refuzau.

”Am vorbit cu asistentele și m-au rugat să îi ajut pe copiii care plângeau cel mai mult.” În prima seară, Firooza a alăptat patru copii: ”a avut un efect calmant asupra mea, am fost bucuroasă că i-am putut ajuta”; relatează bbc.com.

Aceasta s-a întors și în următoarele zile la spital, pentru a alăpta și alți copii, dar și-a și relatat experiența pe rețelele sociale. Astfel, mai multe femei i-au venit în ajutor la spital.


Despre autor:


Ultima actualizare: 19 Mai 2020 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.