Social 14 Mai 2020 13:41

O femeie în vârstă de 33 de ani, din Timișoara, este acuzată de propagandă teroristă, iar ofițerii DIICOT au făcut percheziții la domiciliul acesteia.

Autoritățile au descins la două adrese ale femeii suspectate de propagandă teroristă, iar respectiva a fost condusă la sediul DIICOT, pentru a fi audiată.

Ofițerii au ridicat de la cele două adrese un telefon mobil, o cartelă telefonică, un card micro SD dar și 25 de CD-uri și DVD-uri.

Conform autorităților, femeia ar fi accesat în repetate rânduri materiale propagandistice și chiar ea deținea astfel de materiale. De asemenea, aceasta promova un mesaj propagandistic, având intenția de a instiga la acte teroriste.

DIICOT arată că femeia ar fi intrat în procesul de radicalizare încă din 2019, ”prin intermediul contactelor stabilite în mediul virtual cu diferiți susținători ai unei organizații teroriste din Orientul Mijlociu.”

Aceasta ar fi luat contact cu diverși membri ai organizației ”prin diferite aplicaţii de mesagerie şi, de asemenea, prin intermediul sistemelor informatice şi a mijloacelor de comunicare electronică proprii.”

Femeia ”şi-a exprimat în mod explicit susţinerea faţă de organizaţia teroristă din Orientul Mijlociu şi a manifestat constant opinii radical anti-occidentale, aceasta arătându-și disponibilitatea de a lupta de partea fundamentaliștilor islamici.”

Suspecta părea foarte conștientă de ceea ce face, având în vedere că a folosit diverse metode pentru a îngreuna capacitățile de monitorizare din partea autorităților. ”În acest sens, suspecta a început să utilizeze simultan mai multe conturi de email (până la 21 de adrese în acelaşi timp), precum şi multiple posturi telefonice şi cartele reîncărcabile, pe care era învăţată să le schimbe la intervale regulate de timp. De asemenea, la indicaţiile colaboratorilor străini, suspecta a recepţionat şi a început să folosească şi o serie de aplicaţii de tip VPN, al căror scop este criptarea comunicaţiilor dintre părţi.”

Citeste si:
Brancusi la Timisoara - Capitala Europeana a Culturii in 2023 -...
Brancusi la Timisoara -...

De asemenea, DIICOT mai arată că ”suspecta şi-a arătat disponibilitatea de a facilita venirea în România a unora dintre cetățenii străini cu care se află în legătură şi există suspiciunea că a început să recepționeze diferite sume de bani de la colaboratorii săi.”


Despre autor:


Ultima actualizare: 14 Mai 2020 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.