Numărul de apeluri pentru intoxicare cu dezinfectant s-a dublat în ultimele zile după ce Trump a zis într-o conferință de presă că ar putea fi un posibil tratament contra COVID-19.

Centrul de Control al Toxicității din New York a înregistrat 30 de apeluri pentru intoxicare cu dezinfectant de uz caznic, dintre care și unii pe bază de clor. În aceeași perioadă a anului trecut au fost înregistrate doar 13 astfel de apeluri, scrie NBC.

Și in Maryland, Agenția de Management pentru Situații de Urgență a avut de aface cu peste 100 de apeluri de intoxicare cu dezinfectant.

Președintele Donald Trump a fost criticat dur, chiar și de aliații apropiați, după ce a sugerat ca medicii să exploreze utilizarea dezinfectantilor ca posibil tratament pentru COVID-19. Ulterior, Trump a distribuit pe Twitter un avertisment guvernamental despre dezinfectanți.

Citeste si:
Bilanțul COVID: 3000 de cazuri noi și 116 decese în ultimele 24 de ore
Bilanțul COVID: 3000 de...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.