Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a sugerat că infecţia cu noul coronavirus ar putea fi tratată cu dezinfectant sau cu raze UV.

Trump a stârnit controverse în rândul cadrelor medicale din lume după ce a sugerat că ar trebui realizate studii pentru a se verifica dacă infecţia cu coronavirus ar putea fi tratată cu ajutorul injecţiilor cu dezinfectant.

Acesta a propus totodată ca pacienţii să fie iradiaţi cu raze ultraviolete, idee deja respinsă de către un reprezentant al sistemului medical din SUA.

În cadrul unei conferințe de presă pe tema coronavirusului care a avut loc joi, 23 aprilie, un oficial al administraţiei Trump a prezentat rezultatele unui studiu guvernamental potrivit cărora virusul ar fi slăbit după expunerea îndelungată la lumina soarelui şi la căldură.

De asemenea, în studiul prezentat se arată că dezinfectantul ar putea anihila virusul prezent în salivă, în cinci minute. Acelaşi efect l-ar avea alcoolul izopropilic, ce ar acţiona chiar mai rapid.

Comentând rezultatele studiului, Donald Trump a spus: „Deci, înţeleg că dezinfectantul omoară bacilul într-un minut. Un singur minut. N-am putea face un studiu pentru a vedea dacă injecţiile cu dezinfectant au acelaşi efect? Ar fi interesant!”.


Despre autor:


Ultima actualizare: 24 Aprilie 2020 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.