În timp ce pentru majoritatea oamenilor, pandemia de coronavirus are efecte economice grave, bogații lumii continuă să se îmbogățească.

Averea combinată a miliardarilor americani, unde îi punem la socoteală pe fondatorul Amazon, Jeff Bezos, dar și pe Elon Musk, șeful Tesla, a crescut cu aproape 10% în timpul pandemiei de coronavirus.

Bogăția bogaților Americii a crescut într-o vreme în care peste 22 de milioane de cetățeni de rând au aplicat pentru șomaj.

În vreme ce, în general, economia riscă o reseciune, acțiunile companiilor de tehnologie, cum ar fi Zoom, au explodat în ultimele săptămâni, pe fondul folosirii din ce în ce mai frecvente a unor astfel de aplicații. Astfel, și averile celor care au acțiuni în astfel de companii cresc.

”Asta e povestea a două pandemii cu sacrificii foarte inegale”, spune Chuck Collins, autorul studiului cu privire la creșterea averilor.

Surplusuri de peste un miliard de dolari pentru capetele de listă

Între 1 ianuarie și 10 aprilie, 34 dintre bogații Americii au avut creșteri ale averilor de zeci de milioane de dolari.

Opt dintre aceștia, între care Jeff Bezos, Eric Yuan (fondatorul Zoom) și Elon Musk, au devenit mai bogați cu câte un miliard de dolari.

Musk are 18,% dintre acțiunile Tesla, acțiuni care au crescut cu peste 73% de la începutul anului, deoarece investitorii se uită dincolo de efectele imediate ale crizei.

Bezos are 15,1% din acțiunile Amazon, iar acestea au crescut cu aproape 31% anul acesta.

În ultimii 10 ani, averile miliardarilor americani au crescut cu peste 80,6%, raportat la inflație, arată reuters.com.


Despre autor:


Ultima actualizare: 24 Aprilie 2020 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.